• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle Morten Gram-Hanssen

Brasiliansk VM-vinder: Messi og Ronaldo er ikke på Pelés niveau

Foto: Getty Images

Cristiano Ronaldo og Lionel Messi er ikke på niveau med Pelé, udtaler den brasilianske landsholdslegende Tostão.

Af gram-hanssen

Siden de brød igennem for 14-15 år siden har Cristiano Ronaldo og Lionel Messi domineret fodboldverdenen, og de to rivaler er bredt anset som to af de allerbedste fodboldspillere nogensinde. 

Ingen af de to er imidlertid på niveau med Pelé, mener Tostão, der udgjorde et farligt makkerpar med netop Pelé ved VM i 1970, hvor Brasilien vandt turneringen. 

Læs også: Ronaldo spørger sine fans til råd om ny opsigtsvækkende frisure

- Jeg synes Pelé var bedre end dem. For mig er der ingen sammenligning. Pelé var meget mere komplet. Han havde alle kvaliteter, som en angriber kan have. Han havde ingen mangler, siger Tostão til IBTimes. 

- Messi er spektakulær, men han kan ikke heade til bolden som Pelé gjorde, og han skød ikke lige så godt med begge ben. Cristiano Ronaldo er en exceptionel spiller, men han havde ikke de evner, Pelé havde, og han kan ikke lave de utrolige afleveringer, Pelé lavede. 

- Hvis du tog Cristiano Ronaldo og Messis kvaliteter og lagde dem sammen, så ville du have en spiller, man kunne sammenligne med Pelé. 

Tostão spillede 54 kampe for Brasilien mellem 1966 og 1972, og scorede i den periode 32 mål. 

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...