• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle Lars Gram-Hanssen

City-stjerne raser over ulogisk VAR: Jeg forstår intet

Kevin De Bruyne er ikke verdens største VAR-fan, og belgieren er meget uforstående overfor annulleringen af Gabriel Jesus' sejrsmål i lørdagens 2-2-kamp mod Tottenham.

Af gram

I foråret røg ud Manchester City ud af Champions League, da Guardiolas tropper fik underkendt en scoring i sidste sekund mod Tottenham.

Og lørdag aften gentog historien sig, da City gik glip af to point efter en annulleret scoring i overtiden.

Læs også: Irriteret Guardiola: Der skal kigges på VAR

Ved stillingen 2-2 lykkedes det Gabriel Jesus at banke bolden i netmaskerne. Efter et gennemsyn vurderede VAR-dommerne dog at annullere scoringen, fordi bolden havde ramt Aymeric Laportes arm.

Ikke VAR-tilhænger
Mauricio Pochettino, der ellers tidligere har udtalt sig yderst kritisk om VAR, var efterfølgende på banen med et forsvar for VAR, mens hans kollega, Pep Guardiola, mener at teknologien ikke rigtig fungerer.

Og heller ikke City-profilen Kevin De Bruyne har den store forkærlighed for VAR-teknologien.

- Efter kampen fik jeg at vide, at der ikke ville have været straffespark, hvis den havde ramt en Tottenham-spillers arm. Så jeg forstår intet af det. Jeg mener, at det bør debatteres, lyder det ifølge Daily Mail fra De Bruyne.

- Jeg er gammeldags. Jeg er ikke den største tilhænger af VAR. Hvis det skal forbedre sporten, så er det nødt til at give bedre mening. Vi vidste, at målet blev gennemset, for det bliver alle mål. Men jeg vidste ikke hvorfor. Og det gjorde Tottenham-spillerne heller ikke. 

Umuligt at reagere
Selve situationen, hvor Laporte rammer bolden med armen, burde ifølge belgieren ikke være nok til at annullere et mål.

- De lavede den her nye regel om hånd på bolden. Men når du ser den i slow motion kan du se, at det er umuligt for ham at flytte sin arm. Hvad skal han gøre? Skal han skære sin arm af og spille med én arm? Der var intet, han kunne gøre, for Nicolas Otamendi var ti centimeter foran ham og prøvede at heade til bolden. Du kan ikke nå at reagere på så lidt plads, på så kort tid, lyder det fra Kevin De Bruyne. 

- De er nødt til at gøre det mere tydeligt. Hvis der er hånd på bolden bør der gælde de samme regler for begge hold.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...