• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle tipsbladet.dk

Dansk indkasttræner kritiserer Wenger: En virkelig stor fejl

Foto: Getty Images

Danske Thomas Grønnemark er ingenlunde enig med Arsene Wenger, der har foreslået at afskaffe indkast.

Af tipsbladet.dk

Det er efterhånden mere end to år siden, at Arsene Wenger stoppede som manager i Arsenal, men selv om han franskmanden ikke siden har fundet et nyt trænerjob, er han ikke færdig i fodboldverden.

Wenger har siden sidste år været ansat i FIFA, og forleden brugte han sin nye postion til at foreslå en række ændringer i fodboldens regelsæt - eksempelvis at afskaffe indkast. I stedet ønsker han, at bolden bliver sparket på banen.

Men forslaget møder modstand - i hvert fald hos danske Thomas Grønnemark - der mener, at man begår en stor fejl, hvis man dropper at kaste bolden ind på banen.

Læs også:Torsdagens rygtebørs: Juventus forbereder rekordstort Mbappe-bud

- Jeg har hørt, at Arsene Wenger vil have, at man spiller bolden ind i stedet for at kaste den. Det ville være en virkelig, virkelig stor fejl, siger indkasttræneren til podcasten Blood Red og fortsætter:

- Nogle vil tænke, at jeg siger det, fordi jeg ikke vil have noget job, hvis der ikke er nogen indkast, men det er ikke tilfældet. Tiden har vist, at jeg har haft mange forskellige jobs og har fundet et måde skabe innovation.

Grønnemark argumenterer for, hvorfor Wengers forslag ikke skal føres ud i livet:

Læs også:Fredagens rygtebørs: Chelsea har Milan-målmand i kikkerten

- Udfordringen er, at hvis vi sparker bolden ind, mister vi de pressede situationer ved indkast. Den anden ting er, at hvis man ikke har indkast, har man heller ikke den innovative skabelse af rum.

- Så jeg henter masser af inspiration fra basketball. Forestil jer, at der ikke var pres på boldholderen der - det ville være kedeligt. Man har tidligere prøvet at sparke bolden ind, og det udløser bare en masse lange bolde. Samtidig er man under mindre pres, fordi ni meter-reglen vil blive brugt, og så bliver indsparkene ligesom i futsal. Det er totalt kedeligt.

Thomas Grønnemark har blandt andet været ansat i FC Midtjylland, Gent og Liverpool.

Læs også:Johan Djourou nærmer sig Superliga-debut for FC Nordsjælland

Læs også:Raheem Sterling sørger for City-sejr over Arsenal

Læs også:Barcelona-træner langer ud efter respektløs Getafe-spiller

---------------------------
Se OB - AC Horsens og FC København - Lyngby BK på Dplay - spotpris til Clbold.dk og Tipsbladet.dk's læsere. SE MERE HER.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...