• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle tipsbladet.dk

Dansk rigmand bekræfter: Har købt engelsk klub

Foto: Getty Images

Thomas Sandgaard skriver selv, at han har overtaget Charlton Athletic. Jeg vil ikke svigte jer, lyder det til fansene.

Af tipsbladet.dk

Engelsk fodbold er blevet en dansker rigere, men denne landsmand skal man ikke forvente at se på banen. Det er nemlig rigmanden Thomas Sandgaard, der har købt Charlton Athletic.

Sandgaard skriver selv på Twitter, at købet er gået igennem. Her har han lagt et åbent brev ud til klubbens fans, hvor han underskriver sig "stolt ejer af CAFC". 

- Tak for at stå op for, hvad I tror på. Jeg vil ikke skuffe jer. Tak til hver enkelt af jer. Tak til Charlton! Jeg kan forsikre jer om, at vi kun lige er begyndt. Vi er Londons klub, skriver han blandt andet i brevet, som han har lagt på Twitter.

Læs også:Trods modstand: Nu kan dansk rigmand overtage Charlton


Thomas Sandgaard er ifølge South London Press god for lidt over tre milliarder danske kroner. Han har skabt sin formue på medicinalvirksomheden Zynex i USA.

Danskeren bliver af de fleste Charlton-fans modtaget med åbne arme. Klubben har de seneste år været gennem en turbulent periode, hvad angår ejerskaber. Først under den forhadte Roland Duchatelet, der også har ejet en række andre klubber og stadig ejer tyske Carl Zeiss Jena og ungarske Ujpest.

Læs også:Store fan-protester: Traditionsklub kan få dansk ejer

Hen over vinteren solgte han Charlton til det Abu Dhabi-baserede selskab East Street Investments.

Klubben var i Premier League indtil 2006/07-sæsonen, blandt andet med danske Claus Jensen på holdet. Siden har den været elevatorhold mellem Championship og League One og rykkede ganske symptomatisk ned i netop League One i sidste sæson.

Det var også i Charlton, at en af dansk fodbolds allerstørste, Allan Simonsen, en kort periode, inden han i 1983 vendte hjem til Vejle Boldklub.

Læs også:Dansk rigmand tæt på Charlton-køb: Har kigget på fem andre klubber

Læs også:Dansk rigmand håber på hurtig Charlton-handel

Læs også:Dansk rigmand vil købe traditionsrig engelsk klub

---------------------------
Se Brøndby IF - FC Midtjylland og Randers FC - SønderjyskE på Dplay - spotpris til clbold.dk-læsere. SE MERE HER.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...