• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle Lars Gram-Hanssen

De Ligt om Juventus-tilværelsen: Planen har ændret sig

Foto: Getty Images

Matthijs de Ligt føler, at han er blevet kastet ud på dybt vand i Juventus, efter skaden til Giorgio Chiellini. Men hollænderen sætter pris på udfordringen.

Af gram

Juventus har i Leonardo Bonucci og Giorgio Chiellini et ganske solidt makkerpar i forsvaret, og derfor var der mange, der undrede sig over, hvordan Matthijs de Ligt skulle få spilletid i Torino-klubben, efter sommerens skifte fra Ajax.

Kort efter Matthijs de Ligts ankomst pådrog Chiellini sig dog en alvorlig skade, og derfor har hollænderen fået rigeligt med spilletid på det seneste. Tilvænningen til den italienske liga har dog ikke været nem, og den unge forsvarsstjerne har således fået mange hug i den italienske presse.

Læs også: De Ligt får flere hug efter ny stor fejl: Utilgiveligt og naivt

Kan ikke spille forkrampet
Og den 20-årige Matthijs de Ligt erkender, at presset var været stort.

- Selvfølgelig var jeg et stort indkøb. Jeg ønskede ikke at begå fejl. Men man kan ikke tænke på den måde. Jeg har aldrig spillet med den tankegang. Efter Champions League-kampen mod Atlético Madrid sagde jeg til mig selv: 'Det er ikke den spiller, jeg er.' Derefter begyndte jeg at spille med mere selvtillid, og siden da er tingene gået bedre og bedre, lyder det ifølge De Telegraaf fra De Ligt.

Oprindelig plan gik i vasken
Juventus-cheftræner Maurizio Sarri udtalte i sidste weekend, at han har følt, at han har været nødt til at kaste Matthijs de Ligt i ilden lige tidligt nok, på grund af skaden til Giorgio Chiellini.

- Jeg kan godt forstå, hvad han mener. Idéen var, at jeg langsomt skulle falde til. Men det er kommet til at gå lidt anderledes. Det er selvfølgelig rart, at jeg spiller, men jeg er også blevet kastet direkte ud på dybt vand. Det er en rimelig stor udfordring for mig. Men det var også det, jeg ledte efter.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...