• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle gram

Den grimme sandhed: Her er den egentlige årsag til Arthurs Barça-exit

Foto: Getty Images

Barcelona har foretaget en underlig byttehandel, men La Liga-eksperten Sid Lowe forklarer nu, hvorfor Barcelona-ledelsen af egoistiske årsager valgte at gennemføre handlen.

Af gram

Det har vakt en del undren, at Barcelona har valgt at indgå en byttehandel med Juventus, hvor katalanerne sender den 23-årige Arthur til Juventus, som til gengæld sender den 30-årige Miralem Pjanic til Barcelona.

Arthur blev set som fremtidens mand for Barcelona, og derfor er der mange, der har haft svært ved at forstå, hvorfor katalanerne har byttet ham væk til fordel for en formsvag spiller, der nærmer sig sin karrieres efterår.

Læs også: Ny Barcelona-spiller har Real Madrid som sin favoritklub

Juventus betaler 90 millioner kroner til Barcelona oveni, men det er stadig ikke et højt nok beløb til at forklare den uventede byttehandel.

Ledelsen kunne blive draget til ansvar
Men ifølge ESPN-eksperten Sid Lowe er der en meget konkret grund til, at Barcelona har valgt at kaste sig ud i denne byttehandel.

- Barcelona havde brug for at sælge spillere for 925 millioner kroner i denne sæson, hvilket betød, at de var nødt til at skaffe 450 millioner kroner inden den 1. juli. Og det var før pandemiens effekt var medregnet. Hvis de ikke gjorde det, så ville ledelsen stå personligt til ansvar for 15 procent af tabet, jævnfør en regel fra 1990, der regulerer klubbens struktur. Det var derfor, at Barcelona var så desperate efter at få handlen på plads. Det var derfor, at denne tilsyneladende underlige byttehandel blev realiseret, lyder det fra Sid Lowe, der har dækket spansk fodbold i mange år for blandt andet The Guardian.

Et 'nederlag' for Barcelona
Ifølge Sid Lowe er der tale om en falliterklæring fra Barcelonas side, selv hvis det i sidste ende viser sig, at Arthur skuffer i Juventus, mens Pjanic får stor succes i Barcelona.

- Selv i det scenarie er denne handel et nederlag. Uanset hvor godt, det kommer til at gå, kan det ikke ændre på, at dette er et udtryk for fiasko. Det er et symbol på et system, der ikke fungerer. 

- Det handler ikke så meget om Arthurs exit, som har gjort nogle af fansene triste. Og det handler bestemt ikke om Pjanic. Det handler om, hvad denne handel betyder, og hvad den afslører. Selv i det scenarie, hvor det viser sig at være en sportslig god handel, hvilket godt kan ske, så er handlen stadig blevet gennemført af en forkert grund.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...