• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle tipsbladet.dk

Den tidligere hollandske landsholdsspiller Fernando Ricksen er død

Den tidligere hollandske landsholdsspiller Fernando Ricksen er død
Foto: Getty Images

Fernando Ricksen blev bare 43 år - han var syg med ALS.

Af tipsbladet.dk

Den tidligere hollandske landsholdsspiller Fernando Ricksen er død.

Ricksen, der bare blev 43 år, var i sin aktive karriere mest kendt for at have været en stor profil hos skotske Rangers fra perioden 2000 til 2006, og han nåede i sin klubkarriere også at spille for Fortuna Sittard, AZ og russiske Zenit. Klubkarrieren startede i Fortuna Sittard i 2004, og den sluttede i samme klub i 2013.

12 landskampe blev det også til for hollænderen, der i 2013 fortalte, at han var alvorligt syg med sygdommen ALS.

ALS er en sygdom, som rammer de motoriske nerver i hjerne, hjernestamme og den forlængede rygmarv, og der er et dødeligt udfald forbundet med sygdommen.

Sygdommen har et hurtigt fremadskridende forløb, og derfor var det et spørgsmål om tid, da Fernando Ricksen i 2013 fortalte, at han var syg med ALS.

Den tid var altså nu for hollænderen, der i de sidste år af sit liv sad i kørestol.

I 2015 lavede skotske Rangers FC en kamp, hvor overskuddet fra opgøret blandt andet skulle gå til Ricksen-familien. Hollænderen har en datter, Isabella, og overskuddet fra kampen, der indtjente omkring tre millioner kroner, blev delt mellem Ricksen, hans datter og velgørende organisationer i Skotland.

- Alle i Rangers tænker i dag på hans hustru, Veronika, datter, Isabella, hans venner og familie, lyder det på Rangers' hjemmeside.

Også Peter Løvenkrands, der spillede i Rangers samtidig med Fernando Ricksen, ærer sin tidligere holdkammerat.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...