• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle gram

Derfor kommer United aldrig til at vinde mesterskabet med Solskjær

Foto: Getty Images

Manchester United har ikke vundet Premier League i otte år, og det kommer heller ikke til at ske under Ole Gunnar Solskjær. Sådan lyder det nu fra Goal-eksperten Alex Keble.

Af gram

Manchester United vandt Premier League hele 13 gange mellem 1993 og 2013, men til sommer er det efterhånden otte år siden, at de røde djævle senest blev mestre.

Og det bliver ikke i Ole Gunnar Solskjærs tid som cheftræner, at Manchester United kommer til at bryde mesterskabstørken. Sådan lyder det nu fra Goal-eksperten Alex Keble, der specialiserer sig i taktisk analyse.

- De røde djævle fortsætter med at vise god form i små glimt, men nordmanden besidder ikke den taktiske indsigt, som det er påkrævet, for at udfordre Manchester City langsigtet, lyder det således fra Keble. 

Alex Keble peger på, at Solskjær har forbedret en del ting på Old Trafford, hvor nordmanden først og fremmest har skabt en mere positiv atmosfære end den, der var i José Mourinho-årene. Der er dog et loft for, hvad nordmanden kan opnå, lyder det fra Keble, der altså ikke mener, at Solskjær har evnerne til at vinde Premier League. 

Svært at definere strategien
Ifølge Keble har Manchester United en historie og en økonomi, der gør, at klubben bør være i stand til at kæmpe seriøst med om mesterskabet.

- Det gør de ikke, med Solskjær ved roret, hvor de i stedet svinger meget. En stribe sejre giver fornyet håb, før et nyt formdyk trækker dem tilbage. 

Og der er en taktisk forklaring på, hvorfor dette mønster bliver ved med at gentage sig, lyder det fra Keble, der har noteret sig, at Manchester United blot har hentet 15 point i holdets seneste 10 ligakampe. 

- Den tilgang, som planetens ypperste taktikere har, kan koges ned til et par linjer; et par nøgleidéer, der er sammenhængende og tydelige at se under kampene. Vi er nu to-et-halvt år inde i Solskjærs projekt, og det er stadig svært at udpege, hvad den overordnede taktiske strategi er, bortset fra en vag idé om fokus på fart og styrke. 

Taktiske über-nørder
Ifølge Keble kan Solskjær ganske enkelt ikke følge med 'de seismiske og revolutionære taktiske ændringer, vi har set i Premier League i løbet af det seneste halve årti'. 

- Vi har set stadigt flere taktiske über-nørder, begyndende med Antonio Contes Chelsea i 2017, som har sat et niveau på 93 point eller højere, for at vinde mesterskabet, takket være ultra-koreograferet offensiv fodbold. 

- Nøgleordet i øjeblikket er 'automatismer'. Faste bevægelser, der designes og øves igen og igen, hvilket giver holdet en struktur i deres løb med bold, der er lige så finjusteret som løbene uden bolden; det sidder fuldstændigt på rygraden, ligesom når forsvarsspillere træner defensiv struktur med et reb rundt om hofterne. 

Alex Keble peger på, at Pep Guardiola og Jürgen Klopp har formået at designe disse mønstre, mens Ole Gunnar Solskjær regner med, at hans spillere selv finder på noget genialt, når de angriber. 

Ole Gunnar Solskjær står søndag overfor Pep Guardiola, når Manchester United gæster Etihad Stadium.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...