• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle gram

Derfor nærmer 'fuldstændigt uinteresseret' Messi sig et Barcelona-exit

Foto: Getty Images

Ifølge Goal-skribenten Mark Doyle er der meget, der tyder på, at Lionel Messi forlader Barcelona til sommer.

Af gram

- Argentineren elsker klubben, byen og dens befolkning, men det er sandsynligt, at hans exit-ønske kun er tiltaget i styrke i de seneste måneder. Barcelona fik tirsdag aften et glimt af en fremtid uden Lionel Messi. Og det var slet ikke så slemt. 

Sådan lyder det fra Goal-klummeskibenten Mark Doyle, der under overskriften 'Derfor bevæger Messi sig nærmere et Barcelona-exit: Fra Guardiolas nye kontrakt til præsidentvalget' analyserer Lionel Messis aktuelle situation i Barcelona. 

Læs også: Messi udpeger: Dette mål er det bedste, jeg nogensinde har set

Uinteresseret Messi
Et reservespækket Barcelona-mandskab slog tirsdag Dynamo Kiev på udebane med 4-0. Ukrainernes form i Champions League har ikke været imponerende, og Ronald Koeman vurderede derfor, at han snildt kunne spare ikke blot Lionel Messi, men også flere andre stjerner. 

Det var dog tre dage forinden, i udekampen mod Atlético Madrid, at Barcelona virkelig blev testet, lyder det fra Mark Doyle, der konstaterer, at Koemans tropper dumpede testen. Barcelona tabte således med 1-0 til Diego Simeones mandskab.  

- Det var første gang siden 2010, at de blev slået slået af Rojiblancos i La Liga. Men det var ikke kun resultatet, der var usædvanligt. Messi var usædvanligt anonym. Da han var bedst, så han fortabt ud. Da han var værst, så han fuldstændigt uinteresseret ud. Han talte ikke engang med pressen efterfølgende. I stedet var det den stakkels Pedri, der fik lov til at tale foran kameraerne efter slutfløjtet, skriver Mark Doyle.

Pilen peger mod et exit
Så hvad er chancen for, at Messi vælger at forlænge sin kontrakt med Barcelona, som udløber til sommer, spørger Doyle. Argentineren udtalte i sommer til Goal, at han ville væk. Men hvordan er situationen nu?

Mark Doyle tager i sin klumme fat på en række emner, som kan blive afgørende for Messis beslutning

Guardiolas nye Manchester City-kontrakt

Mark Doyle peger på, at spanierens forlængelse med Manchester City er kommet som lidt af en overraskelse, da han allerede har været i klubben i mere end fire sæsoner. Og Guardiolas forlængelse er en dårlig nyhed for Barcelona, skriver Doyle. 

Ifølge skribenten er der således ingen tvivl om, at den engelske klubs chancer for at hente Messi er langt større, nu hvor Guardiola bliver indtil 2023. 

Barcelonas voldsomme økonomiske problemer

Ifølge Mark Doyle er der ingen tvivl om, at et Lionel Messi-exit vil give hårdt tiltrængt luft i Barcelonas voldsomme lønbudget.

Catalanerne skal skære milliarder, og et Messi-exit vil være en stor hjælp på den font. 

Barcelonas præsidentvalg

Der skal holdes præsidentvalg i klubben den 24. januar, og sandheden er, at den nye præsident får meget begrænsede midler at råde over. Der er ikke råd til store indkøb, og i øvrigt har defensiven også førsteprioritet. 

Allerede fra den 1. januar kan Lionel Messi dog underskrive en aftale med en anden klub, så argentinerens fremtid kan allerede være afgjort inden præsidentvalget, lyder det fra Mark Doyle. 

Messis sindstilstand

Messis gamle makker, Luis Suárez, indrømmede tidligere på ugen, at han 'rent menneskeligt' er bekymret for sin tidligere holdkammerat. Og ifølge Mark Doyle er det tydeligt at se, hvorfor uruguayaneren er bekymret.

Hele transfersagaen har således været en hård omgang for argentineren, lyder det fra skribenten. Messi omtalte i sommer sagaen som 'et brutalt drama', og argentineren har flere gange slået fast, at han ønsker at spille for et hold, der kan 'konkurrere i Champions League'.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...