• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle gram

Eks-United-spiller: Sådan reagerede Ferguson på Cantonas kung fu-spark

Foto: Getty Images

Den tidligere Manchester United-spiller Lee Sharpe har nu afsløret hvordan Eric Cantona slap med en ganske mild irettesættelse fra Sir Alex Ferguson efter sit angreb på en fan i 1995.

Af gram

Eric Cantona var en af Sir Alex Fergusons foretrukne spillere i Manchester United, og derfor slap den franske stjerne for en større opsang, da han i 1995 valgte at tildele en fan et flyvespark i brystkassen.

Cantona var på vej ud af banen under en kamp mod Crystal Palace, hvor han var blevet udvist, da tilhængeren begyndte at fornærme Manchester United-profilen. 

Læs også: United-ikon udpeger sin hårdeste modstander: Han brækkede min næse

Lossede til tekopper og sandwich-fad
Episoden endte med at koste Cantona en langvarig karantæne, men ifølge den tidligere Manchester United-spiller Lee Sharpe valgte Sir Alex Ferguson efter kampen at lade sine vrede gå ud over andre spillere.

- Træneren kom ind i omklædningsrummet, og han var ved at koge over af raseri. Han smadrede døren ud af dens hængsler. Jakken var taget af, og ærmerne var smøget op. Der kom damp ud hans ører og fråde ud af hans mund, lyder det ifølge Goal fra Sharpe.

- Der var nogle bænke i midten af omklædningsrummet, hvor der lå trøjer og bolde klar til at blive signeret. Der var kopper med te, og der var en tallerken med sandwiches. Det blev alt sammen sendt flyvende i alle retninger.

- Vi blev skoldet, og vi fik æggesandwiches ned ad nakken. Vi kiggede på hinanden og tænkte: 'Fucking hell, Cantona bliver slagtet nu!' 

- Derefter lød det fra træneren: 'Fucking Pallister, du er uduelig til at heade til en bold, og du kan ikke tackle. Incey, hvor fuck var du henne? Sharpey, din bedstemor løber fucking hurtigere end dig! I er allesammen en fucking skændsel.

Mild kommentar til Cantona
Ifølge Lee Sharpe valgte Ferguson herefter at love truppen bål og brand, hvorefter han kom med en kort bemærkning til Cantona, i en meget mildere tone.

- I morgen klokken ni kommer jeg til at gøre livet surt for jer til træning. Det var fucking chokerende! Og Eric... hør her, sønikke, du kan ikke løbe rundt og gøre sådan noget.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...