• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle gram

Ekspert afslører: Sådan får Barça råd til stjerner

Foto: Getty Images

En række store stjerner har i den seneste tid været rygtet til Barcelona, men ifølge Tipsbladets chefredaktør, Troels Bager Thøgersen, skal den catalanske klubs fans generelt ikke forvente, at der bliver råd til mange store stjerner. Medmindre Barcelona finder en fordelagtig måde at finansiere klubbens gæld.

Af gram

Xavi Hernandez forventes at blive ansat som ny Barcelona-cheftræner inden længe, og i timerne efter Ronald Koemans fyring har der været rygter om, at Xavi ønsker at hente Raheem Sterling og Jules Koundé til Camp Nou.

Ifølge Tipsbladets chefredaktør, Troels Bager Thøgersen, er det dog så godt som udelukket, at Barcelona kan få råd til at en spiller som Raheem Sterling. 

- Det er jo enormt interessant at se, hvad Joan Laporta og FC Barcelonas bestyrelse gør ved den enorme gæld, og hvordan de finder pengene til det gigantiske byggeprojekt, de skal have gang i med en gennemgribende ombygning af Camp Nou og af andre bygninger, FC Barcelona ejer, siger Troels Bager Thøgersen.

- De har talt med en kapitalfond, der angiveligt er parat til at finansiere det store byggeprojekt, et projekt til adskillige milliarder kroner. Kommer de så i samme ombæring til at refinansiere FC Barcelonas enorme forbrugslån, som en stor del af den nuværende gæld omkring 10 milliarder kroner reelt er... 

- Hvis Joan Laporta og bestyrelsen får refinansieret hele milliardgælden, eksempelvis ved at pantsætte en masse fremtidige indtægter, så vil jeg slet ikke udelukke, at FC Barcelona kommer til at købe spillere igen.

Generelt skal Barcelona-fansene dog ikke forvente en lang række dyre indkøb.

- Jeg tror ikke, de kommer til at hente ret mange spillere udefra, Xavi eller en anden ny cheftræner får stensikkert som mission at gøre La Masia til omdrejningspunktet i klubben, og dermed til sted, hvor nye spillere skal findes. Der kommer enkelte spillere udefra, men jeg tør næsten garantere, at det ikke bliver en snart 27 år gammel Raheem Sterling. Han er en fantastisk spiller, men i fodboldsammenhæng er det en tårnhøj alder, hvis man er ude på at forynge et fodboldhold. Så nej, det bliver næppe Sterling.

Glem Haaland
Men hvis Barcelona ikke kan hente Raheem Sterling, kan man så pege på andre oplagte spillere, som Barcelona rent faktisk kan sikre sig, når transfervinduet åbner igen?

- Ærlig talt nej. Alt afhænger af, hvordan Barcelonas ledelse finansierer den gigantiske gæld. Sælger man sin sjæl til en kapitalfond, så kan der godt være råd til nye spillere og en ny satsning med nogle få spillere udefra og så en masse teenagere fra La Masia og Barcelona B. Gør Barcelona ikke det, skal man hutle sig igennem fodboldlivet, som man har gjort de seneste par år, lyder svaret fra Troels Bager Thøgersen.

- Som det ser ud lige nu, har FC København og FC Midtjylland lige så gode chancer for at hente en type som Erling Braut Haaland, som FC Barcelona har. Ok, det er sat på spidsen, men Barcelona har virkelig ingen penge nu, det handler kun om at skrabe nok penge sammen til at betale lønningerne til spillere og ansatte.

- Tænk også på, at Barcelona skylder kæmpe beløb for tidligere transfers, hvor man ikke har betalt, hvad man skylder. Det er umuligt at begynde at hente dyre spillere, før man har en mere holdbar løsning på at betale for de spillere, man allerede har købt for flere år siden, og på at man ikke fra måned til måned skal risikere et hjertestop, når man ser på budgetkontoen. Før økonomien er på plads, kan FC Barcelona intet foretage sig på transfermarkedet.

Troels Bager Thøgersen har også reflekteret over, hvorvidt Xavi Hernandez står til at få succes som Barcelona-cheftræner. Læs mere om det her

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.