• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle gram

Ekspert raser: Hvorfor skal De Bruyne klappe af dårligere Liverpool-spillere?

Foto: Getty Images

Den tidligere Liverpool-spiller Danny Murphy mener, at det er åndssvagt, at en stjerne som Kevin De Bruyne skal stå og klappe af Liverpool-spillerne inden torsdagens kamp.

Af gram

Manchester City-spillerne skal lave en såkaldt 'Guard of Honour' for Liverpool-spillerne, når de to hold torsdag mødes på Etihad Stadium.

Det er således en tradition i Premier League og mange andre ligaer, at modstanderholdet stiller sig op i to rækker og klapper af et hold, der allerede har sikret sig mesterskabet inden kampen.

Læs også: Borgmester raser over Liverpool-fans efter kæmpefest: Har bragt skam over byen

En tåbelig tradition
Ifølge den tidligere Liverpool-spiller Danny Murphy er det dog en tåbelig tradition.

- Det anses som en måde at vise respekt på. 'Det rigtige at gøre.' Det er den besked, man prøver at sende til fodboldverdenen, når et hold bliver mester. At man viser respekt og værdighed. Det faktum, at City skal gøre det på torsdag... vise ydmyghed og sige 'godt gået' til Liverpool og vise anerkendelse af deres kvalitet... jeg mener, at det er tåbeligt, lyder det ifølge talkSPORT fra Danny Murphy.

- Jeg ved ikke, hvordan og hvorfor det blev indført, men jeg ville føle mig utilpas, hvis jeg skulle gøre det. Jeg ville gøre det, fordi man er nødt til at gøre det. Men jeg ville ikke have lyst til at gøre det, for det bliver ikke gjort med oprigtighed. 

- Hvis jeg var Liverpool-spiller, og United vandt ligaen, så ved du, at de er bedre end dig. Det respekterer du, og du gør dit bedste for at blive lige som dem. Så de ved, at du respekterer dem. Fansene ønsker ikke, at du gør det. Spillerne ønsker ikke rigtig at gøre det. Det er kun for syns skyld, og det betyder ikke noget.

- Kevin De Bruyne er nok den bedste midtbanespiller i verden, og han skal stå og klappe og give en 'guard of honour' til spillere, som ikke engang kan binde hans snørebånd. 

- Og hvis det var mig, der var blevet mester, så ville jeg finde det akavet at skulle gå igennem. Jeg ville føle mig utilpas. Jeg kan godt forstå, hvorfor arrangørerne har lavet den her tradition, fordi det sender den rette besked til seerne. Men jeg kan ikke se pointen med det.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...