• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle gram

Ekspert: Real Madrids salg af supertalent kan vise sig som en kæmpe fejl

Foto: Getty Images

Marca-redaktøren Carlos Gonzalez har meget svært ved at forstå Real Madrids salg af Achraf Hakimi.

Af gram

Inters køb af Real Madrid-backen Achraf Hakimi er, ifølge den engelske avis The Guardian, blot få detaljer fra at falde på plads.

Men på den spanske avis Marca har redaktøren Carlos Gonzalez meget svært ved at forstå Real Madrids beslutning. 

Læs også: Koster 300 millioner: Real Madrid-back bliver holdkammerat med Eriksen

Har brugt mange penge på talenter
Achraf Hakimi har været en stor succes i Dortmund, hvor marokkaneren har spillet på lån i de seneste to sæsoner. Men i Real Madrid er man allerede godt besat på backpositionerne, og derfor har ledelsen og trænerstaben altså vurderet, at det giver bedst mening at sælge den 21-årige Hakimi.

I Real Madrid har man dog i senere år gjort det til klubbens fast definerede transferstrategi at bruge mange penge på stortalenter som Vinicius, Rodrygo, Martin Ødegaard, Takefusa Kubo, Marco Asensio, Federico Valverde, Reinier og Brahim Diaz. 

Og derfor undrer Carlos Gonzalez sig i høj grad over, at Real Madrid vil sælge et stortalent som Hakimi, der endda er blevet udviklet i klubbens ungdomssystem. 

- Fodboldverdenen bliver sværere og sværere at forstå. Real Madrids transferpolitik har været at hente unge spillere, som kan blive stjerner, frem for at bruge gigantiske summer på spillere, der allerede har slået igennem, lyder det fra Marca-redaktøren. 

Carlos Gonzalez nævner herefter de mange ovennævnte talenter, som Real Madrid har købt i de senere år.

- Ingen af dem er blevet udviklet i klubbens ungdomssystem, men de er blevet indkøbt som talenter, der potentielt kan udvikle sig til førsteholdsspillere. Nogle af dem vil få succes, men det, der ikke giver nogen mening er, at man har en spiller, som har udviklet sig til en stjerne i klubbens ungdomssystem. Og så sælger man ham.

- Ja, jeg taler om Achraf Hakimi, som ser ud til at skifte til Inter for 300 millioner kroner, plus 40 millioner kroner i variabler.

Forstår ikke beslutningen
Der er tale om en yderst tvivlsom beslutning, lyder det fra Carlos Gonzalez.

- Jeg forstår ikke Real Madrids beslutning. Så kommer man til at bruge 375 millioner kroner på en back, der er dårligere end Achraf, som er ikke-EU-spiller, og som skal bruge tid til at falde til i klubben.

- Der sker mærkelige ting i fodbold, og denne gang i Real Madrid. Vi må se, om det viser sig at blive en kæmpe fejl. Det tror jeg. Men tiden må vise det.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...