• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle Lars Gram-Hanssen

En dyr omgang: Så højt er Barças lønbudget - skal sælge for over en milliard

Foto: Getty Images

De spanske mestre fra Barcelona har nogle voldsomme lønudgifter, og katalanerne er derfor tvunget til at sælge spillere for knap 1,3 milliarder kroner i denne sæson.

Af gram

Barcelona hentede denne sommer et par dyre spillere i Antoine Griezmann og Frenkie de Jong.

De to herrer kostede tilsammen halvanden milliard kroner, og med den slags udgifter er den katalanske storklub også nødt til at sikre sig lidt indtægter. En del indtægter, faktisk. 

Læs også: Barça i knibe: Avis fremskaffer email-bevis på Griezmann-luskeri

Ifølge den spanske avis Marca fastsatte ledelsen i sidste sæson et beløb på 1082 millioner kroner, som man skulle sikre sig gennem spillersalg. Udgifterne til spillerindkøb lød i sidste sæson på 978 millioner kroner.

Mangler stadig 836 millioner
I denne sæson har man fastsat et endnu højere beløb, som skal indtjenes gennem spillersalg. 

I denne sæson skal der således sælges spillere for 1284 millioner kroner.

Indtil videre har man skaffet 448 millioner kroner, gennem salgene af Malcom og Marc Cucurella, samt udlejningen af Philippe Coutinho. 

Dermed skal der stadig skaffes yderligere 836 millioner kroner ind på kontoen.

Løntunge stjerner
Derudover skal den katalanske klub også reducere lønomkostningerne. I sidste sæson steg de samlede lønudgifter således med hele 239 millioner kroner i forhold til 2017/18-sæsonen.

De forventede lønudgifter i denne sæson forventes at være 4,8 milliarder kroner. Det høje lønbudget er endnu en af årsagerne til, at katalanerne er nødt til at indtjene en del penge gennem spillersalg.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...