• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle gram

En kontroversiel plan: Messi har hjulpet med at skaffe 50.000 vacciner fra Kina

Foto: Getty Images

Lionel Messi har hjulpet med at skaffe 50.000 covid-vacciner fra Kina, men der er tale om et initiativ, der er blevet mødt med kritik.

Af gram

Lionel Messi har hjulpet med at skaffe 50.000 covid-vacciner fra Kina, som del af en ambitiøs, men også kontroversiel, plan om at vaccinere alle fodboldspillere i Sydamerika, forud for sommerens Copa America-slutrunde. 

Det skriver den engelske avis The Guardian. Der er tale om en aftale med den kinesiske virksomhed Simovac, som kom på plads, efter at Messi donerede tre signerede trøjer. 

Udtænkt af Uruguays præsident
Ifølge The Guardian er det Uruguays præsident, Luis Lacalle Pau, der har forhandlet aftalen på plads. Uruguay er det land i verden, der har det højeste antal dagligt nye covid-smittede, og landet mangler således i den grad vacinner. Og Luis Lacalle Paus plan er derfor blevet mødt med kritik i Uruguay.

- Præsidenten har indgået en aftale med Conmebol (det sydamerikanske fodboldforbund, red.), men han kunne lige så godt have tænkt på Canelones, lyder det således eksempelvis fra Yamandú Orsi, der er borgmester i Canelones, som er en uruguayansk by, hvor blot 12,4 procent af befolkningen er blevet vaccineret. 

En kontroversiel plan
Ifølge Conmebol skal nogle af de 50.000 vacciner gå til de 26 klubber i den bedste argentinske række, hvor idéen er, at samtlige spillere skal vacinneres. 

- Vi ønsker, at alle spillere er blevet vaccinerede inden Copa America, for i teorien ville enhver af dem kunne blive udtaget til turneringen, lyder det således fra Gonzalo Belloso, en repræsentant fra Conmebol. 

Den argentinske regering mangler dog stadig at godkende den kinesiske Simovac-vaccine. Idéen om at vaccinere fodboldspillere før den generelle befolkning er blandt andet blevet kritiseret af politikeren Myriam Bregman fra det venstreorienterede Frente de Izquierda-parti.

- Copa America burde ikke være en prioritet, når man tænker på, hvor alvorlig situationen er. Og det faktum, at de kan skaffe disse vacciner gennem private kanaler, er endnu mere alvorligt, lyder det således, ifølge The Guardian, fra Bregman. 

Sommerens Copa America-slutrunde skal spilles i Argentina og Colombia, og turneringen skal afvikles mellem den 13. juni og den 10. juli. Turneringen skulle have været spillet sidste år, men blev udsat på grund af coronapandemien, akkurat ligesom EM.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...