• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle gram

En central årsag til sejrsstime: - Man kan mærke forskellen, når Eriksen udgår

Foto: Getty Images

Christian Eriksen fremhæves som Inters bedste midtbanespiller i 1-0-sejren over Cagliari, og danskeren udpeges som en af de vigtige årsager til, at Inter nu har vundet hele 11 Serie A-kampe i træk.

Af gram

Det er ikke kun i Italien, at Inters utrolige sejrsstime har vakt opsigt. 

Efter søndagens dramatiske 1-0-sejr over Cagliari, hvor Christian Eriksen spillede de første 81 minutter, har den britiske radiostation talkSPORT således nu bidt mærke i, at Antonio Contes tropper for alvor er ved at knuse mesterskabsdrømmen for Cristiano Ronaldo og Juventus. talkSPORT hæfter sig blandt andet ved, at Christian Eriksen igen stråler, efter danskeren langvarige krise i Milano-klubben.

- En revitaliseret Eriksen: Eriksens første år på San Siro gik særdeles skidt, men han har slået tilbage på imponerende vis og er nu en af Contes vigtigste spillere. Danskeren blev rygtet kraftigt tilbage til Premier League, hvor både Arsenal og hans tidligere klub Tottenham angiveligt viste interesse, efter at han havde haft vanskeligheder med at tilpasse sig i den italienske liga, lyder det således fra talkSPORT.

- Men som set så ofte før i hans succesfulde trænerkarriere, så har Conte formået at få nyt liv i spilfordeleren, takket være en skarp taktisk beslutning. Eriksen har skåret en vigtig rolle ud for sig selv som dybtliggende midtbanespiller i Contes system, og han har tilpasset sig sin nye rolle på fornem vis. 

Stor forskel, da Eriksen udgik
Inter-mediet FCINTER1908, der leverer indhold til La Gazzetta dello Sport, fremhævede efter Cagliari-kampen Christian Eriksen som den bedste af Inters tre centrale midtbanespillere. 

- Han var klart den mest vågne på midten af banen. Vicario (Caglaris målmand, red.) snød ham for et mål, men alle de bedste aktioner startede hos Eriksen, lyder vurderingen af den danske landsholdsstjerne således. 

Tuttosport gav Christian Eriksen karakteren 6,5 efter Cagliari-kampen, hvor kun matchvinderen Matteo Darmian og den indskiftede Achraf Hakimi blev tildelt højere karakterer. 

- Man kan mærke forskellen, når han bliver taget ud, lød det således fra Tuttosport, med henvisning til de sidste 10 minutter af Cagliari-kampen, hvor Inter virkeligt var på hælene. 

Afgørende træk af Conte i januar
La Repubblica
-klummeskribenten Paolo Condó reflekterede efter søndagens opgør over det faktum, at Inter nu har vundet 11 Serie A-kampe i træk. 

- Stimen understreger Contes absolutte overlegenhed, når han har hele uger til at forberede sig i (efter Inters europæiske exit, red.). Succesen hænger i høj grad sammen med, at han formåede at 'udvide' truppen, selvom han i januar fik at vide, at der ikke var midler til indkøb. Han hev således ikke blot Eriksen og Perisic tilbage, men også Sanchez. Og det er den primære forklaring på den her sejrsstime. 11 sejre i træk er ikke noget, man for foræret. Især ikke i den her sæson, lød det således fra Condó.

Den næste udfordring for Inter er på søndag, hvor der venter en udekamp mod Napoli. Antonio Conte er i øjeblikket 11 point foran Milan, der ligger på andenpladsen. 

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...