• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle Mads Bye Marboe

Eriksen: Han var mit idol som barn

Foto: Getty Images

Christian Eriksen udpeger, hvem der var hans store idol som barn, og hvilken spiller han havde bag på sin første fodboldtrøje.

Af marboe

Christian Eriksen har været en af de største spillere - hvis ikke den største - i dansk fodbold de sidste ti år, og med hans vanlige udgangspunkt på den offensive del af midtbanen er Eriksen ofte blevet sammenlignet med Michael Laudrup.

Netop Laudrup var også Eriksens idol som barn, men det var ikke hans navn, man fandt bag på Eriksens første fodboldtrøje.

- Mit idol som barn var Michael Laudrup. I Danmark vil alle være som ham, og han var den bedste danske spiller nogensinde. Han er en kilde til inspiration, siger Eriksen i Inters kampprogram forud for Serie A-opgøret mod Atalanta mandag aften.

- Min far var stor fan af Roberto Baggio. Så snart han havde chancen, købte han en hans trøjer til mig. Så den første trøje, jeg havde, var med Divin Cordino (Baggios øgenavn, red.).

I Inter er Eriksen selv inde i varmen efter en lang periode på bænken. Det hele startede, da han blev matchvinder mod AC Milan i Coppa Italia.

- At score er altid en speciel og unik følelse. At gøre det i derbyet var vidunderligt, og frisparket var perfekt for mig. Det var et exceptionelt moment, siger han.

Christian Eriksen har spillet 48 kampe for Inter.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...