• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle gram

Eriksen kan skrive sig ind i eksklusiv klub

Foto: Getty Images

Christian Eriksen kan blive den blot fjerde dansker til at vinde Serie A siden år 2000.

Af gram

Christian Eriksen er kommet ind i varmen under Antonio Conte, efter at den danske landsholdsprofil tilbragte første halvdel af sæsonen som bænkevarmer i Inter.

Og Eriksens genopblomstring er sket samtidig med, at Milano-klubben har overtaget førstepladsen i Serie A-tabellen. Med 15 runder tilbage har Contes tropper således fire point ned til Simon Kjær og Milan. 

Og dermed er der gode chancer for, at Christian Eriksen i denne sæson kan blive den blot fjerde danske spiller til at vinde det italienske mesterskab i dette årtusinde. 

Bendtner vandt med Juventus
Det skete således senest tilbage i 2013, hvor Nicklas Bendtner var udlejet til Juventus. Bendtner fik dog kun ni kampe for Torino-klubben i den sæson, heraf to fra start.

Og derudover er det kun Jon Dahl Tomasson og Martin Laursen, der har vundet Serie A siden år 2000. De to danskere var således begge i Milan, da klubben blev italiensk mester i 2004. Tomasson spillede 26 ligakampe i mesterskabssæsonen, mens Laursen fik 10 kampe.

En lang række danskere har dog vundet Serie A i løbet af historien, herunder folk som Harald Nielsen, Preben Elkjær, John Hansen, Karl Aage Hansen, Thomas Helveg og Michael Laudrup. 

Kan blive første danske triumf i en stor liga i fem år
Christian Eriksen kan blive den første danske spiller til at vinde et mesterskab i en af Europas fem store ligaer, siden Kasper Schmeichel vandt Premier League med Leicester i 2016. Det kan samtidig ikke udelukkes, at Martin Braithwaite og Barcelona kan ende som spansk mester i denne sæson.

Samtidig skal det selvfølgelig ikke afvises, at Simon Kjær og Milan kan tage førstepladsen tilbage fra Inter i løbet af de kommende måneder.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...