• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle gram

- Eriksen og Dybala har vist, at det betaler sig at vise poeterne tillid

Foto: Getty Images

Ifølge Milano-avisen La Gazzetta dello Sport kan forskellen på Inter og Juventus forklares med de to storklubbers forskelligartede håndtering af deres 'poeter', Christian Eriksen og Paulo Dybala.

Af gram

Inden sæsonstarten var der lagt op til, at Juventus og Inter skulle kæmpe om det italienske mesterskab, efter at Torino-klubben i sidste sæson sluttede ét point foran Antonio Contes mandskab. 

Med otte spillerunder tilbage er status dog, at Juventus er hele 12 point efter Inter, der ser ud til at sikre sig guldet inden længe. Og ifølge den italienske avis La Gazzetta dello Sport kan afstanden mellem Inter og Juventus forklares med de to klubbers forskelligartede håndtering af deres respektive 'poeter', Christian Eriksen og Paulo Dybala. 

- Forud for sæsonen blev de udråbt til de to store favoritter til at vinde mesterskabet. I stedet er status nu, at der er 12 point mellem de to hold. Det er mange point. Også for mange. Og forskellen kan opsummeres i den måde, som hovedpersonerne Eriksen og Dybala er blevet håndteret. Det handler ikke om, at den ene er bedre end den anden. Det handler ikke om at måle deres talent op imod hinanden. Men den forskelligartede håndtering af de to spillere er både interessant og signifikant, for den tegner også et billede af de to mesterskabsaspiranters tilgang til tingene, lyder det således fra La Gazzetta dello Sport. 

Manglende integration
Paulo Dybala har været ramt af en alvorlig skade i de seneste måneder, men ifølge La Gazzetta dello Sport har argentineren opholdt sig i periferien af Andrea Pirlos projekt igennem hele sæsonen. 

- Argentinerens fysiske problemer har intet med det at gøre. Det har til gengæld hans manglende integration på Juventus-holdet. Tavsheden fra parterne viser således, at situationen er kompliceret. Og heri ligger hele forskellen i fortællingen om de to spillere (Dybala og Eriksen, red.). To fortællinger, der måske også tegner et billede af den nuværende situation i henholdsvis Inter og Juventus, lyder det således fra La Gazzetta dello Sport. 

Har stadig ikke fundet sin plads
La Gazzetta dello Sport peger på, at Christian Eriksen tidligere på sæsonen var 'et fremmedelement' i Inter, hvor danskeren var langt fra Antonio Contes startopstilling. Conte viste sig dog at være tålmodig, og Eriksen har nu tilkæmpet sig en fast plads i Inters startopstilling i de seneste måneder, hvor Milano-klubben har vundet samtlige af holdets seneste 11 ligakampe. I otte af disse 11 kampe har Eriksen spillet fra start.

I modsætning til Eriksen er Dybala dog ikke kommet ind på Juventus-holdet i denne sæson, selvom argentineren i sidste uge scorede sit ligamål nummer tre i 2-1-sejren over Napoli. La Gazzetta dello Sport beskriver Dybala som en spiller, der igennem to år 'har ledt efter sin position på banen'. I Inter endte man med at finde den rette plads til Eriksen, men i Juventus har man stadig ikke formået at finde en plads til Dybala.

- En underlig og paradoksal historie, når man tænker over det. En historie, der involverer Conte og Pirlo. En underlig historie, hvor det ikke er Eriksen - der har vundet sin plads tilbage - som er hovedpersonen, men derimod Dybala. Hans rolle er blevet diskuteret, men man har ikke formået at finde plads til ham, og det kan føre til et salg for en ikke særlig lukrativ pris. Det kan være en potentiel strategi, men det er en strategi, der kan være svær at forstå dem, der elsker poeterne på banen. 

Paulo Dybala, der har kontraktudløb i Juventus efter næste sæson, har igennem længere tid været rygtet væk fra Torino-klubben, der for nyligt suspenderede argentineren. Juventus har også trukket klubbens tilbud om en lønforhøjelse til Dybala tilbage. Argentineren har på det seneste været rygtet til klubber som Tottenham, Chelsea og Paris Saint-Germain

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...