• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle gram

Eriksen som defensiv midtbanespiller? - Ja, spørg bare De Boer

Foto: Getty Images

Antonio Conte vil afprøve Christian Eriksen i en defensiv rolle, og La Gazzetta dello Sport minder om, at danskeren har erfaring fra den position fra sin tid i Ajax.

Af gram

Antonio Conte havde inden onsdagens Coppa Italia-opgør mod Fiorentina varslet, at han ville afprøve Christian Eriksen i den tilbagetrukkede regista-rolle på midtbanen.

Den danske landsholdsstjerne har i de seneste mange år typisk figureret på den offensive midtbane, men ifølge Milano-avisen La Gazzetta dello Sport er det ikke så besynderligt at afprøve Eriksen i en Pirlo-agtig rolle. Under overskriften 'Eriksen som regista? Det kan han godt... hvis du spørger De Boer' tog La Gazzetta dello Sport således taget et kig tilbage på Christian Eriksens karriere, få timer før onsdagens 1/8-finale. 

Læs også: Eriksens karakterbog efter dramatisk opgør i Firenze: - Langsom og uinspirerende

- Conte gør et nyt forsøg med danskeren i pokalturneringen, mod den samme modstander, som spilleren fik sin debut i Italien mod. Men i en anden rolle. En rolle, der dog ikke er helt ny for den tidligere Spurs-spiller.

- Dette Fiorentina-Inter-opgør har for Christian Eriksen nærmest karakter af 'første gang'. Han har fået en ny rolle, som varslet af Conte: 'Vi har arbejdet på en ny position, i området, hvor Brozovic spiller. Jeg forventer store ting fra ham.' Der er næsten tale om en form for debut, efter et år på sidelinien. Samme måned, samme modstander, samme turnering. 

- Eriksens debut i Inter-trøjen fandt således sted den 29. januar 2020 på San Siro, mod Fiorentina i Coppa Italia-kvartfinalen. Fansene var euforiske over indkøbet, som blev indskiftet ved stillingen 1-1, inden Barellas sejrsmål. Det virker i dag som en helt anden verden. Indtil videre har fortællingen bevæget sig i en uhelt uventet retning. Nu, praktisk talt et år senere, er der en mulighed for en frisk start og begyndelsen på et nyt kapitel. 

- En ny rolle i Nerazzurri-trøjen, men ikke en helt ny rolle for danskeren. Spørg blot Frank de Boer, der som Ajax-træner i stigende grad trak spilleren fra Middelfart længere tilbage på banen. Eriksen var oprindeligt offensiv midtbanespiller, men blev ofte brugt som venstre kant, og senere oftere og oftere som en spilfordeler, der var positioneret foran bagkæden. 

- Pochettino udfoldede danskerens talent ved at rykke ham tættere på modstanderens mål, hvor han fik total frihed til at slå sig løs foran modstanderens felt. Færre meter foran ham, og færre taktiske forpligtelser i de elementer af spillet, der ikke har med afleveringer at gøre. 

- Det fungerede ikke under Conte. Efter lockdown-perioden forsøgte Inter sig med 3-4-1-2-formationen, for at give plads til Eriksen. Men danskeren overbeviste ikke. Tilbagegangen til 3-5-2-formationen har ødelagt ethvert håb om at se den tidligere Spurs-spiller som offensiv spilfordeler. Hvem ville have troet det, den 29. januar 2020? Alt har ændret sig nu. Fra San Siros rungende larm til stilheden på Franchi (Fiorentinas stadion, red.) har Christian fået en ny chance til at vise sig frem. I den samme måned, mod den samme modstander og i den samme turnering, som han fik sin første kamp for Inter i. En cirkel ser ud til at være bragt til ende. Åbner der sig en ny? 

Konklusionen efter Inters 2-1-sejr var, at Christian Eriksen ikke ligefrem var en bragende succes i sin tilbagetrukkede rolle, men at der muligvis er noget at arbejde videre med for Inter, Eriksen og Conte. 

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...