• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle gram

Eriksens 120 minutter i ny rolle: - Et halvvejs succesfuldt eksperiment

Foto: Getty Images

Christian Eriksen blev prøvet af som defensiv midtbanespiller, da Inter onsdag slog Fiorentina med 2-1 i Coppa Italia.

Af gram

Christian Eriksen har ikke fået meget spilletid for Inter i denne sæson, men onsdag fik den danske landsholdsprofil hele 120 minutter på banen, da Antonio Contes tropper med en 2-1-sejr over Fiorentina sikrede en plads i Coppa Italia-kvartfinalen. 

Conte havde til onsdagens pokalkamp foretaget hele syv ændringer i forhold til søndagens ligakamp mod Roma, og her var den helt store nyhed - set med danske briller - selvfølgelig, at Christian Eriksen var at finde i startopstillingen. Det var blot anden gang siden oktober, at Eriksen startede inde for Inter. 

Læs også: Inter-profil hylder Eriksen: - Han kan blive vigtig for os

Gode og mindre gode ting fra Eriksen
Det var dog på en uvant position, at Christian Eriksen fik chancen. Antonio Conte havde inden kampen forklaret, at hans plan er at prøve danskeren af i en meget defensiv rolle på midtbanen. Og det var et eksperiment, der hverken viste sig som en bragende succes eller som en katastrofe, lyder det fra Inter-mediet FCINTER1908, der leverer indhold til den berømte Milano-avis La Gazzetta dello Sport. 

- En balance-øvelse for den danske midtbanespiller, der fra sidelinien blev styret af Conte. I visse situationer lignede han en, der ikke hørte til i den rolle. De to forbandede boldtab i begyndelsen af første halvleg og det ene boldtab i slutningen af anden halvleg var meget sigende.

- Eksperimentet var halvvejs succesfuldt, for Eriksen viste også gode ting: Gode førstegangsafleveringer og åbninger. Han satte ofte tempo i spillet med sine førstegangsafleveringer. Kort sagt er der noget at arbejde videre med for Conte, selvom man stadig er i tvivl om, hvorvidt træneren for alvor er overbevist. 

- Sikkert er det, at ingen kunne have forventet en perfekt præstation fra danskeren, når han blev placeret på en uvant position, og først og fremmest fordi han aldrig har fået chancen til at opnå en kamprytme. Det var svært, men der var tale om en god præstation fra midtbanespilleren. 

Christian Eriksen havde en aktie i Inters 1-0-mål, da det var efter en afslutning fra danskeren, at gæsterne fik tilkendt et straffespark, som Arturo Vidal scorede på. Hjemmeholdet fik udlignet i anden halvleg, inden den indskiftede Romelu Lukaku afgjorde opgøret med et hovedstødsmål i det 119. minut. 

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...