• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle gram

Eriksens oversete genistreg: Tørrede Milan-profil inden Inter-mål

Foto: Getty Images

Calciomercato har nærstuderet Christian Eriksens rolle i Inters 2-0-mål i søndagens 3-0-sejr over Milan.

Af gram

Efter Inters 3-0-sejr over Milan er der i den italienske presse blevet gjort meget ud af Christian Eriksens og Ivan Perisic' overbevisende indtog i Antonio Contes foretrukne startellever.

Begge stjerner var egentlig blevet forkastet af Conte, men skæbnen har altså taget en lykkelig drejning for dem begge. I en længere taktisk analyse af Inters venstreside konkluderede La Gazzetta dello Sport onsdag således, at der nu er 11 sikre spillere på Inters holdkort, hvor der før kun var ni. 

Perisic er afhængig af Eriksen
Og også Calciomercato har peget på Eriksens og Perisic' store betydning for Inter i søndagens Milano-derby. 

- Nye kombinationer: Perisic' tilstedeværelse i venstresiden bør ikke analyseres ude af kontekst. En ting er at spille med en gruppe som Bastoni-Vidal-Perisic eller Bastoni-Gagliardini-Perisic. Noget andet er at have Eriksen og Perisic i samme side, lyder det fra Calciomercato, der peger på, at Eriksen og Perisic afleverede til hinanden hele 14 gange i opgøret. 

Sublimt lavet af Eriksen
Særligt Lautaro Martinez' 2-0-mål understregede vigtigheden af Eriksen og Perisic, lyder det fra Calciomercato.

- Her så vi den anden trussel i venstresiden, Perisic-toget. I sig selv er det ikke nok, idet der er brug for et kvalitets-bindeled: Eriksen. Afleveringen fra Hakimi til danskeren iscenesatte en tre-mod-en-situation mod stakkels Calabria. Man må også spørge sig selv, hvorfor Perisic får så meget plads. Prøv at se hvor Saelemaekers er i starten af sekvensen - han forsøger at indhente Eriksen. Perisic står fri, fordi Pioli vil presse højt. Og med Perisic' tilstedeværelse fik Inter taget på Milan.

- Og nu må i undskylde mig, men Eriksens boldbehandling og positionering fortjener vores fulde opmærksomhed. Faktisk er der indtil nu ikke blevet givet nok opmærksomhed til det, han gjorde i denne situation. Han fik en meget svær aflevering fra Hakimi, som han lige skulle have under kontrol. Først tæmmede han bolden ned i græsset, hvorefter han ventede på, at bolden kom ned igen, så han kunne tæmme den med siden af hovedet. Køligt lavet i en hurtigt eksekveret sekvens.

- Og her kommer vi så til den situation, hvor jeg tror, at mange missede Eriksens genistreg. Inden venstrebens-afleveringen til Perisic, der kom i høj fart, lod danskeren som om, at han ville aflevere med højrebenet. Tag et kig på Calabrias positionering og kropsholdning i forhold til modspillerne. Der er stor forskel på at aflevere med højrebenet eller venstrebenet i den situation. 

- Med Eriksens aflevering med venstrebenet får Perisic en langt større fordel i forhold til Calabaria. Først og fremmest fordi Calabria, i modsætning til få sekunder før, læner kroppen mod bolden (for at kunne blokere Eriksens skud), og derudover fordi, at Perisic nu er kommet ind bag Calabria. Danskeren stoppede op i et sekund for at vente på holdkammeraten. Her vi ser betydningen af, at have Eriksen med i angrebet.

Inters næste kamp er mod Genoa på søndag. Eriksen og kompagni har et forspring på fire point ned til Milan, der ligger på andenpladsen i Serie A-tabellen. 

(Fotos: Calciomercato.com).

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...