• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle gram

Essien afvist: Løn måtte ikke overskride 528 kr.

Foto: Getty Images

Michael Essien var klar på at skifte til Burnley som helt ung, men den engelske klub afviste ghaneseren, da man ikke ville betale ham mere end et par tusinde kroner om måneden.

Af gram

Michael Essien var i mange år en profil for Chelsea, og ghaneseren nåede også at spille for storklubber som Real Madrid og Milan, inden han lagde støvlerne på hylden. 

Essien indledte karrieren i franske Bastia, men den engelske klub Burnley kunne faktisk have sikret sig midtbanespilleren i 1999, efter at han havde imponeret under U17-VM i New Zealand. Burnley gik dog glip af den senere verdensstjerne, da man nægtede at betale ham en ugeløn, der var højere end 528 kroner. 

talkSPORT har således udarbejdet en liste over 'de mærkeligste årsager til, at transfers gik i vasken', og her optråder Essiens mislykkede skifte til Burnley altså.

- Jeg fandt ud af, at Michael Essien havde været til prøvetræning hos os i et par dage. En af de bedste spillere under VM, og vi valgte ikke at hente ham. Klubbens retningslinjer betød, at vi ikke kunne betale en ungdomsspiller mere end 60 pund om ugen, lød det således i 2009 fra den tidligere Burnley-formand Brendan Flood.

- Det skreg til himlen, at problemet var manglende kommunikation internt i klubben, som satte en stopper for, at vores ungdomsafdeling kunne få lov til at lave en undtagelse til den regel.

Michael Essien endte i stedet med at skifte til Lyon i 2003, for derefter at tage til Chelsea i 2005. Essien er i dag en del af trænerstaben i FC Nordsjælland. 

På talkSPORTs liste optræder også Zinedine Zidanes mislykkede skifte til Blackburn, som du kan læse mere om her

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.