• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle tipsbladet.dk

FCK-boss om europæisk superliga: Dårligt nyt for os

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

En ny europæisk udbryderliga med de 18 største europæiske klubber kan være på, skriver flere internationale medier.

Af tipsbladet.dk

Champions League lever måske på lånt tid.

I hvert fald drejer rygtemøllen med historier om en ny europæisk superliga kun for de bedste hold rund om i Europa og fri for små klubber som FC Midtjylland og FC København.

Senest fortalte FC Barcelonas afgående præsident Josep Bartomeu, at den catalanske storklub havde takket ja til en invitation om en ny europæisk turnering.

Læs også:Karantæner - hvem er ude?

Skulle det blive en realitet, at Champions League får en ny konkurrent, så kan det være sårlige nyheder for dansk fodbold, siger Daniel Rommedahl, director of football operations and international affairs i FCK, til B.T.

- Selvfølgelig ser vi det jo ikke som en særligt fordrende ting for os eller europæisk fodbold, hvis nogen bryder ud og lukker sig inde i deres eget lille selskab. Vores holdning har hele tiden været, at der skal være et økosystem, og skærer man det væk, får det store konsekvenser for ikke kun os, men også resten af fodbolden.

Daniel Rommedahl håber på, at Bartomeus udtalelser blot kommer fra en bitter mand, der er sur over, at han er blevet tvunget til at forlade sin post i utide og derfor smækker med døren. Endnu er der heller ikke kommet nogen officiel udmelding om turneringen.

Læs også:Kenneth Zohore afgjorde danskermøde i Championship

Derudover mener FCK-bossen heller ikke at en turnering uden op- og nedrykning er særlig attraktivt for det europæiske marked, men han anerkender, at fristelsen kan blive for store, hvis 'der står nogle store investorer derude, der vifter med en masse penge'.

FC Midtjylland har ikke ønsket at fortælle til B.T., hvordan de forholder sig den måske kommende turnering.

Læs også:Optakt: OB - AC Horsens

Læs også:Lyngby forlænger med assistent: Han er en ekstremt dygtig træner

Læs også:FC København leder efter ny træner: De får mails fra hele verden

---------------------------
Se alle de fede Europa League-kampe på Dplay til spotpris for Tipsbladets og clbold.dks læsere - SE MERE HER.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...