• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle Lars Gram-Hanssen

Ferguson om beslutning før CL-finalen i 2008: Fortryder den stadig i dag

Foto: Getty Images

Manchester United slog Chelsea i Champions League-finalen i 2008, men Sir Alex Ferguson fortryder stadig én beslutning, han foretog før kampen.

Af gram

Sir Alex Ferguson havde en glorværdig 27-årig karriere som cheftræner i Manchester United, og regnes i dag for at være blandt historiens største trænere.

Men selv de bedste kan fejle, og skotten erkender nu, at en beslutning tilbage i 2008 stadig går ham på.

Læs også: Såret Ferguson føler sig ignoreret: Woodward afviser trænerlegendens forslag

Ingen spillere bør udelades
Manchester United mødte det år Chelsea i Champions League-finalen i Moskva, og Ferguson kunne efterfølgende drage hjem fra Rusland med en guldmedalje om halsen.

En beslutning foretaget før kampen nager dog stadig trænerlegenden.

- At vinde Europa Cup'en er fantastisk. Det var virkelig en fremragende gruppe spillere, med en god attitude. Det var en god, stærk trup. Mit problem i 2008-finalen var, at jeg nok stadig til den dag i dag fortryder, at jeg udelod Park Ji-Sung helt fra truppen. Han spillede sådan en stor rolle, og det er et af problemerne med at nå finalen. Ingen spiller fortjener at blive valgt fra til finalen, lyder det ifølge MUTV fra Ferguson. 

Sydkoreaneren var således ikke blandt de syv udskiftningsspillere på bænken i finalen, hvor Ryan Giggs, Nani og Anderson blev sat ind undervejs. Sidenhen er reglerne blevet ændret, så holdene kan have 11 spillere på bænken i en finale.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...