• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle gram

Forklaret: Derfor forlader Messi Barcelona

Foto: Getty Images

Den brasilianske journalist Marcelo Bechler har forklaret lidt af konteksten omkring Lionel Messis chokerende Barcelona-exit.

Af gram

Fodboldverdenen er torsdag blevet ramt af et voldsomt chok, efter at Barcelona har meldt ud på klubbens hjemmeside, at Lionel Messi ikke fortsætter i Barcelona.

Tidligere torsdag reporterede den spanske avis Marca ellers, at Barcelona og Lionel Messi var nået fuldstændigt til enighed, og at kontrakten bare skulle skrives under. Efterfølgende har situationen dog altså taget en fuldstændigt uventet drejning.

- Selvom klubben og spilleren var nået frem til en aftale, og selvom begge parter havde en helt klar intention om at underskrive en ny kontrakt i dag, så kan det ikke lade sig gøre, på grund af finansielle og strukturelle forhindringer, skriver Barcelona således på klubbens hjemmeside. 

I pressemeddelelsen præciserer Barcelona ikke forhindringerne yderligere, bortset fra at klubben skriver, at det er 'La Liga-regulationer', der er skyld i kollapset.

Vil ikke være del af aftale med amerikanere
Den brasilianske journalist, Marcelo Bechler, der blandt er kendt for at breake Neymars skifte til Paris Saint-Germain i 2017, har på Twitter forklaret lidt flere detaljer om Lionel Messis Barcelona-exit.

Ifølge Bechler er situationen den, at Barcelona ikke ønsker at være en del af den aftale, som La Liga har indgået med den amerikanske investeringsfond CVC, fordi det er en aftale, der vil være gældende i 40 år. Til gengæld ville Barcelona så få tilført to milliarder kroner lige nu og her.

Vil ikke opgive udbryderliga
Ifølge Bechler ville Barcelona samtidig være nødt til at opgive drømmen om en europæisk superliga, hvis klubben gik med på La Ligas aftale. Og da Barcelona altså ikke vil acceptere La Ligas plan, så kan den catalanske klub ikke få Financial Fair Play-regnskabet til at gå op, i forhold til at få råd til Lionel Messi.

Ifølge Bechler skulle Barcelona således vælge mellem den europæiske superliga eller Messi, og her faldt valget altså tilsyneladende på førstnævnte.

Slutteligt er det værd at tilføje, at det umiddelbart ikke kan afvises fuldstændigt, at Barcelonas udmelding er en måde at spille ekstremt højt spil og lægge pres på La Liga, fordi det vil være ganske skidt for spansk fodbold at miste Messi.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.