• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle tipsbladet.dk

Fyret for at afvise lønnedgang: Tidligere Arsenal-spiller hiver klub i retten

Foto: Getty Images

Johan Djourou hiver nu FC Sion i retten, efter at han og otte holdkammerater blev fyret, da de ikke gik ned i løn.

Af tipsbladet.dk

For et par uger siden blev den tidligere Arsenal-spiller Johan Djourou og otte holdkammerater fyret i den schweiziske klub FC Sion efter et kaotisk forløb.

Klubben gav spillerne besked om, at de skulle ned i løn i en periode som følge af coronavirus-pandemien, men før spillerne ville acceptere den løsning, ville de snakke med deres agenter. Det havde FC Sion imidlertid ikke tid til, så de ni spillere blev i stedet fyret.

Læs også:Fyret for ikke at acceptere lønnedgang i coronakrisen: Ingen forstår det

Og det er ikke i orden, lyder det fra Johan Djourou, der nu går rettens vej for at få retfærdighed. 

- Jeg gør det ikke, så jeg kan få penge eller komme tilbage på holdet. Mit mål er at få retfærdighed i denne sag. Mine holdkammerater og jeg er ikke lejesoldater, der er drevet af penge, som nogle mennesker var hurtige til at sige, efter at vi blev fyret.

Læs også:Schweizisk klub fyrer ni stjerner: De nægtede at gå ned i løn

- Hvis dommer falder ud til min fordel, donerer jeg de penge, jeg tildeles, til velgørenhed. En arbejdsgiver kan ikke udnytte en situation som denne på denne måde, siger Johan Djourou ifølge det schweiziske medie Le Nouvelliste.

Foruden Johan Djourou blev flere prominente spillere også fyret i klubben. De øvrige spillere er således Pajtim Kasami, Alex Song, Ermir Lenjani, Xavier Kouassi, Seydou Doumbia, Mickaël Facchinetti, Christian Zock og Birama Ndoye.

Af dem har Alex Song, der også har en fortid i Arsenal, taget sagen til FIFA. Det siger han til det franske medie RMC. 

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...