• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle gram

Guardiola om City-spiller: Han er den eneste, jeg nægter at sælge

Foto: Getty Images

Pep Guardiola råder over en lang række verdensstjerner i Manchester City, men der er kun én spiller, som spanieren ikke vil sælge under nogen omstændigheder. Og det er den unge midtbanespiller Phil Foden.

Af gram

Trods sin status som et kæmpe talent har Phil Foden haft svært ved at tilkæmpe sig spilletid i Manchester City.

Det er i sig selv ikke så overraskende, når man tænker over den kvalitet, som der er i City-truppen. Cheftræner Pep Guardiola valgte dog alligevel at undskylde overfor den 19-årige spiller, der blot har fået 10 minutters Premier League-fodbold i denne sæson.

Læs også: Guardiola undskylder til Foden: Han fortjener mere

Ikke et uheld
Men selvom Guardiola for tiden ikke gør den store brug af Foden, så er spanieren kæmpe modstander af et salg af talentet. Faktisk er midtbanespilleren den sidste spiller i hele Manchester City-truppen, som Guardiola vil acceptere et salg af. Det slår spanieren fast i bogen 'Pep's City: The Making of a Superteam'.

Her giver City-bossen udtryk for, at han anser Phil Foden som en oplagt afløser for David Silva, der forlader de engelske mestre til sommer. Foden underskrev således tidligere på året en seks-årig aftale med Manchester-klubben.

- Vi gav ikke Foden en ny kontrakt ved et uheld. Han er den eneste spiller, der ikke kan blive solgt. Under nogen omstændigheder. Den eneste. Ikke engang for 500 millioner euro (3,7 milliarder kroner, red.). Phil er City-mand. Vi leder ikke efter en ny spiller til hans position. Hvis David Silva smutter, så ved vi præcis, hvem der er vores næste troldmand. 

- Han er en af os og han bliver storslået. Han bliver en af de bedste spillere, Premier League nogensinde har set.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...