• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle gram

- Ibrahimovic har udstillet sig selv som en, der ikke er fulgt med tiden

Foto: Getty Images

Zlatan Ibrahimovic er blevet genstand for meget kritik, efter svenskerens udfald mod NBA-stjernen LeBron James.

Af gram

Zlatan Ibrahimovic er kommet i modvind, efter at den svenske legende i sidste uge kritiserede LeBron James' politiske aktivisme

Milan-stjernen argumenterede således for, at atleter ikke bør engagere sig i politiske anliggender, hvilket NBA-ikonet dog var lodret uenig i. Efterfølgende kritiserede den engelske avis The Guardian så Ibrahimovic for at være for selvoptaget til at engagere sig i en sag, der er større end ham selv. Og nu langer også Goal-skribenten Ryan Tolmich ud efter Ibrahimovic. 

- Milan-angriberen angreb NBA-stjernen for hans aktivisme, men udstillede blot i endnu højere grad sig selv som én, der ikke er fulgt med tiden, lyder det således fra Tolmich.

En ny generation
Ifølge Ryan Tolmich er LeBron James en repræsentant for den nye generation af atleter. 

- Der eksisterer nu en ny generation: Atleter, der viser empati. Det er en kæmpemæssig ændring fra tidligere tider, hvor åbenmundede sportsstjerner var et sjældent syn. En minoritet, der kun sjældent skabte overskrifter, som for eksempel under medaljeoverrækkelsen ved 200 meter-distancen under OL i 1968. Men i takt med, at verden omkring dem har ændret sig, er aktivisme i sportens verden ikke længere undtagelsen, men snarere reglen, lyder det således fra Goal-skribenten.

Tolmich peger på stjerner som Marcus Rashford, Raheem Sterling og Juan Mata, der har kæmpet imod fattigdom, sult og racisme. Tolmich peger på, at Zlatan Ibrahimovic tilbage i 2018 selv rasede over, at han blev diskrimineret af svenske medier, fordi han 'ikke hedder Andersson eller Svensson' til efternavn. 

- Ibrahimovic kan koncentrere sig lige så meget om sport, som han ønsker, for det står ham frit for. Men ligesom James har han muligheden for at sige og gøre mere. Og mens verdenen rundt om svenskeren forandrer sig, så bliver han nødt til at åbne øjnene. 

LeBron James kæmpede sidste år blandt andet for, at flere amerikanere huskede at stemme til præsidentvalget i november. NBA-stjernen har også vist sin støtte til Black Lives Matter.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...