• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle gram

Inter-stjerne ramt på stoltheden: Nu begynder dysten med Eriksen

Foto: Getty Images

Arturo Vidal er blevet klar efter sin skade, men den tidligere Barcelona-stjerne har mistet sin plads i Inters startopstilling til Christian Eriksen.

Af gram

Arturo Vidal har spillet for klubber som Barcelona, Bayern München og Juventus, men chileneren ser ikke ud til at være en del af Antonio Contes foretrukne startellever i Inter.

Siden Benevento-kampen i slutningen af januar, hvor Christian Eriksen startede inde sin første Serie A-kamp igennem længere tid, har Vidal således blot spillet 75 minutter. Chileneren kom ind til slut i Benevento-kampen, blev pillet ud i pausen af 2-0-sejren mod Fiorentina og missede 3-1-sejren over Lazio med en skade, inden han så måtte nøjes med de sidste fire minutter i søndagens 3-0-sejr over Milan. 

Gjorde Conte rasende
Og i kølvandet på Christian Eriksens overbevisende præstationer skrev La Gazzetta dello Sport så onsdag, at Eriksen nu er en af 'de 11 sikre spillere på holdkortet' i Inter. Og det er ikke den bedste nyhed for Arturo Vidal, da det er chilenerens plads, som danskeren har snuppet - omend Roberto Gagliardini også har optrådt en del på denne position. Og ifølge Tuttosport er Vidal nu 'ramt på stoltheden'.

- Kombinationen af den offentlige irettesættelse fra Antonio Conte efter udskiftningen i pausen af Crotone-kampen og så det faktum, at han er blevet overhalet af Christian Eriksen i hierarkiet, har ramt Arturo Vidal på stoltheden, lyder det således fra Tuttosport. 

Vidal brokkede sig i Crotone-kampen til dommeren, efter at chileneren havde begået et straffespark, som Crotone udnyttede til at udligne til 2-2. Og Vidals brokkeri fik altså Conte helt op i det røde felt

To af truppens mest talentfulde midtbanespillere
Arturo Vidal er ved at være klar igen efter sin skade, men ifølge Tuttosport venter der altså den 33-årige chilener lidt af en kamp, hvis han vil tilbage i startopstillingen.

- Selvom Conte havde givet spillerne to fridage efter søndagens derby valgte chileneren alligevel at træne både mandag og tirsdag, hvor han joggede sammen med Javier Zanetti. Det er næsten overflødigt at understrege, at dette glædede Conte, for chileneren demonstrerede dermed, at han har forstået de beskeder, han har fået i de seneste uger. 

- I modsætning til tidligere er der nu Christian Eriksens opblomstring at skulle forholde sig til, på en position, hvor Arturo ikke har haft konkurrence, på grund af Stefano Sensis vedvarende skadesproblemer. 

- Der er tale om en intern konkurrence mellem to af de mest talentfulde midtbanespillere i truppen. En velsignelse for træneren, med tanke på titelræset, der er i gang nu. Her må man ikke glemme, at Conte pressede hårdt på for at få Vidal til Inter, netop fordi chileneren er en motor, der har en ægte vindermentalitet, og som forstår at ændre mentaliteten på et hold, hvor stort set alle spillerne stadig har til gode at vinde karrierens første trofæ. 

- Derfor er det da heller ikke overraskende, at Conte i første halvdel af sæsonen brugte Vidal meget, endda så meget, at han risikerede at blive overbelastet, hvilket så også endte med at ske. I dag er Vidal ikke længere fundamental, hvad angår at have ham på banen til enhver tid. Men det kan godt være en god ting. 

Arturo Vidal har i denne sæson spillet 27 kampe for Inter, heraf 20 fra start. Christian Eriksen har spillet 20 kampe for Inter i denne sæson, heraf 10 fra start.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...