• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle gram

Klubikon undskylder overfor Evra: En gigantisk fejl at forsvare racistisk Suárez

Foto: Getty Images

Luis Suárez fik i 2011 hele otte dages karantæne for en racistisk bemærkning, og Liverpools tidligere vice-anfører Jamie Carragher fortryder nu klubbens håndtering af episoden.

Af gram

Luis Suárez blev tilbage i 2011 tildelt otte spilledages karantæne, efter at have ytret sig racistisk overfor Manchester United-spilleren Patrice Evra.

Liverpool-spillerne valgte dog efterfølgende at iføre sig t-shirts med Suárez' ansigt på, inden en ligakamp mod Wigan i december samme år. På den måde valgte Liverpool-spillerne således at støtte op om den uruguyanske målræv. 

Læs også: Klopp raser over VAR: Det giver ingen mening

Manglede modet
Jamie Carragher var dengang vice-anfører i Liverpool, og mandag aften var den tidligere forsvarsspiller således på plads i Sky Sports-studiet, i sin funktion som tv-ekspert. Patrice Evra var denne aften gæst i studiet, og Carragher valgte altså her at gribe lejligheden til at beklage hele situationen overfor Evra.

- Jeg vil gerne sige undskyld. Vi håndterede det fuldstændigt forkert. Der er ingen tvivl om, at vi begik en gigantisk fejl. Jeg vil ikke forsøge at skjule, at jeg bar en del af ansvaret, for vi begik en fejl som klub, og jeg var vice-anfører. Jeg ved faktisk ikke, hvis idé det var (at iføre sig Suárez-t-shirts, red.). 

- Det, jeg kan sige, er, at jeg som individ muligvis manglede modet til at sige, at jeg ikke ville iklæde mig den t-shirt. Jeg tror ikke, at alle i Liverpool mente, at vi gjorde det rigtige. Ens første reaktion, lige meget hvad personen har gjort, er at forsvare dem, selvom de har begået en fejl. 

Latterligt og utroligt
Evra husker tilbage på kampen, hvor United-spillerne varmede op i Suárez-t-shirts. 

- Jeg så det. Jeg så kampen. Jeg havde det sådan 'det her er latterligt og utroligt'. Jeg kan forstå, at man altid skal støtte sin egen spiller. Men det her var efter karantænen. Hvilken besked sender man til omverdenen? At man støtter en spiller, der har fået karantæne for at bruge racistiske ord.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...