• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle arp2

LeBron James svarer Zlatan igen: Jeg vil aldrig holde min kæft

Foto: Getty Images

Zlatan Ibrahimovic har kritiseret basketball-stjernen LeBron James for at engagere sig for meget i politiske anliggender. Nu svarer NBA-ikonet igen.

Af arp2

- Det, han har præsteret, er fænomenalt. Men jeg bryder mig ikke om at se, når folk med en særlig 'status' taler om politik. Gør det, du er god til. Jeg spiller fodbold, fordi det er det, jeg er bedst til. Hvis jeg var bedst til at tale om politik, så var jeg blevet politiker.

Sådan lød ordene forleden fra Zlatan Ibrahimovic om den amerikanske basketball-stjerne LeBron James, der åbent har været involveret i kampagner for større social retfærdighed for sorte i USA og blandt andet også forsøgte aktivt at få folk til stemmeboksene ved det amerikanske præsidentvalg.

Svenskeren mener med andre ord, at LeBron James og andre sportsfolk bør koncentrere sig om det, de er gode til i stedet for at engagere sig i politiske anliggender. 

Men den opfordring vil LeBron James ikke finde sig i.

Han er blevet forholdt kritikken fra den svenske superstjerne, som han mener er helt forfejlet.

- Jeg vil aldrig holde min kæft om forhold, som er åbentlyst forkerte. Jeg kæmper for mine medmennesker, jeg kæmper for lighed, social retfærdighed, kampen mod racisme og undertrykkelse af vælgergrupper - det er ting, der foregår i vores samfund, siger NBA-ikonet ifølge The Guardian og fortsætter:

- Jeg har været en del af det samfund og ser de ting, som foregår, og jeg ved, at det stadig foregår, fordi jeg har en gruppe på over 300 børn på min skole, der går gennem de samme ting, og de har brug for en stemme. Jeg er deres stemme, og jeg bruger min platform til at kæmpe for at kaste lys over alle de uretfærdige forhold, der måtte foregå - ikke kun i mit eget samfund, men overalt i det her land og rundt omkring i verden. Jeg kommer aldrig kun til at holde mig til min sport, fordi jeg forstår min platform og styrken ved min stemme.

LeBron James brugte også lejligheden til at skyde tilbage på Ibrahimovic, der ifølge basketballstjernen selv har gjort sig skyldig i det, som han anklager andre for.

- Han er den samme fyr, der har talt om racisme-problemer i Sverige, som han har mødt, fordi han ikke havde et traditionelt svensk efternavn, siger James. 

Zlatan Ibrahimovic fortalte tilbage i 2018, at der er en "undercover-racisme" i Sverige, der har ført til, at medierne i Sverige behandler ham anderledes. 

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...