Video : Tipsbladet
Generelle

Liverpool stormer videre efter nedsabling af bysbørn

Der var underholdning for alle pengene, da Liverpool slog lokalrivalerne fra Everton med underholdende 5-2.

Liverpool kom endnu et skridt nærmere det engelske mesterskab. Onsdag gik det ud over ligaens andet Liverpool-baseret hold Everton.

Jürgen Klopp havde rystet posen, hvilket gav Divock Origi, Xherdan Shaqiri og Adam Lallana chancen fra start.

Efter bare fem minutter sendte Sadio Mané en perfekt stikning i dybden til Divock Origi, der efterfølgende driblede udenom Jordan Pickford og scorede i et tomt mål.

Everton, der nærmer sig nedrykningsstregen spillede ellers fint med, og havde et par gode offensive aktioner i starten af opgøret, men Liverpool udbyggede i stedet føringen.

Igen var Sadio Mané i oplæggerens rolle med en flot aflevering i dybden. Denne gang kunne Shaqiri ikke undgå at prikke bolden i nettet til 2-0.

Everton gav dog ikke op, og efter en dødbold havnede bolden hos forsvarsspiller Michael Keane, der sparkede bolden i kassen til en reducering efter 20 minutter spil.

Gæsterne var fint med spillemæssigt, men defensiven vaklede, og det straffede Liverpool prompte. Efter en halv time scorede Origi sit andet mål. En flot tæmning og en iskold afslutning gjorde det til 3-1.

Kort før pausen lignede det, at Liverpool lukkede kampen, da Sadio Mané udnyttede en kontra ved at score til 4-1, men en vanvittig første halvleg var ikke helt slut.

30 sekunder før pausefløjt leverede indskiftede Bernard et perfekt indlæg til Richarlison, der headede bolden forbi Adrian til 4-2.

Efter pausen forsøgte Everton at presse mere på, og Richarlison havde et fine muligheden, men det blev ikke helt farligt.

Det var tydeligt, at Liverpool forsøgte at stå godt på banen og dræbe kampen.

Everton havde svært ved at komme frem til chancer i slutningen af opgøret, og Liverpool var meget tæt på at lukke opgøret med ti minutter igen. Sadio Mané var helt fri, men han formåede at sparke bolden forbi.

Moise Kean havde en stor mulighed med få minutter igen, men han sparkede forbi, og i stedet kunne Gini Wijnaldum lukke og slukke til 5-2 i kampens overtid.