Video : Tipsbladet
Generelle

Medie kårer: De 10 bedste finaler i Champions League-historien

Et nærmere kig på de allerbedste finaler i Den Europæiske Mesterholdsturnering og Champions League.

ESPN har i fraværet af Champions League-fodbold givet sig i kast med at rangere de allerbedste finaler nogensinde i Champions League og Den Europæiske Mesterholdsturnering (European Champion Clubs' Cup), som det hed før 1992.

10) 1958: Real Madrid 3-2 AC Milan

En stor indsats i anden halvleg af Alfredo Di Stefano sikrede madrilenerne sejren.

9) 1999: Manchester United 2-1 Bayern München
"Solskjaer has done it!" To mål i overtiden af Teddy Sheringham og Manchester Uniteds nuværende træner gav Manchester United sejren over tyskerne.

8) 1977: Liverpool 3-1 Borussia Monchengladbach
Begyndelsen på et årti med engelsk dominans i europæisk fodbold. Terry McDermott, Tommy Smith og Phil Neal scorede målene for Liverpool.

7) 1968: Manchester United 4-1 Benfica
Kulminationen på Sir Matt Busbys genopbygning af Manchester United-mandskabet efter München-tragedien.

6) 1962: Benfica 5-3 Real Madrid
En særdeles målrig affære, der satte en stopper for Real Madrids voldsomme dominans i turneringens tidlige historie.

5) 2011: Barcelona 3-1 Manchester United
Barcelona hev Manchester United fra hinanden med Guardiolas raffinerede tiki-taka-bold.

4) 2014: Real Madrid 4-1 Atletico Madrid (efter forlænget spilletid)
Et uretfærdig resultat, der sikrede Real Madrid deres første af fire Champions League-trofæer på fem år.

3) 1994: AC Milan 4-0 Barcelona
AC Milan bankede Johan Cruyffs "Dream Team". En stor indsats af italienerne, der var uden skadede Marco van Basten, Franco Baresi og Alessandro Costacurta der var i karantæne, samt Brian Laudrup og og Jean-Pierre Papin, som blev ramt af reglen om maks tre udlændinge i startopstillingen.

2) 1960: Real Madrid 7-3 Eintracht Frankfurt
127 tusinde mennesker så Real Madrid slagte Frankfurt i den mest målrige finale i turneringens historie. Puskas scorede fire basser for Los Blancos, ​mens Alfredo Di Stefano måtte nøjes med et hattrick.

1) 2005: Liverpool 3-3 Milan (3-2 efter straffesparkskonkurrence)
AC Milans startopstilling må siges at have være mange længder bedre end Liverpools, hvilkede sikrede dem en pauseføring på 3-0. Skæbnen ville dog en sejr til Liverpool, som scorede tre hurtige mål i anden halvleg, og derefter sikrede Benitez' tropper sejren i straffesparkskonkurrencen.