• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle gram

Messi husker tilbage: Jeg blev kaldt ind på Peps kontor

Foto: Getty Images

Lionel Messi skulle i sin tid bruge en del tid på at vænne sig til at spille i højre side, lyder det nu fra Barcelona-stjernen.

Af gram

Lionel Messi spiller typisk i højre side af angrebet, men argentineren forklarer nu i et interview med DAZN, at han faktisk startede karrieren som spilfordeler.

Det var derfor lidt af en omvæltning for Messi, da den daværende Barcelona-cheftræner Frank Rijkaard placerede teknikeren på kanten.

Læs også: Messi udpeger: Denne rekord er en af mine smukkeste rekorder

- Jeg nåede at spille en eller to sæsoners 11-mandsfodbold med Newells i Argentina, hvor jeg var playmaker. Da jeg kom til Barcelona, brugte de 3-4-3-formationen, hvilket var vanskeligt for mig, da jeg plejede at udgøre den forreste del af en diamant. Jeg var en playmaker, som var vant til at gøre det, som jeg havde gjort, siden jeg var lille, nemlig at bevæge mig rundt med meget frihed. 

- Jeg havde intet valg, da jeg blev placeret på højrefløjen. Rijkaard placerede mig på højrefløjen, hvilket var helt nyt for mig. Jeg havde aldrig spillet dér før. Jeg måtte starte der, og langsomt vænnede jeg mig til det. Jeg var glad, fordi jeg spillede. Man ønsker at spille, uanset hvor på banen. Jeg blev langsomt glad for den position. 

Blev kaldt ind af Pep
I interviewet forklarer Messi endvidere, at han med tiden blev glad for at spille i højre side, fordi han kunne bevæge sig ind i banen og bruge sit venstreben. 

Pep Guardiola trak i sin tid i Barcelona stor opmærksomhed, da han til et opgør mod Real Madrid valgte at spille med Lionel Messi som en såkaldt falsk 9'er.

- Jeg kan huske, ar det var en overraskelse for mig. Jeg blev kaldt ind dagen før kampen, hvor jeg fik besked på at gå hen til Guardiolas kontor på Ciutat Esportiva. Jeg fik at vide af ham, at han havde set mange Real Madrid-kampe. Han så altid mange af modstandernes kampe. 

- Han havde talt med Tito Vilanova (assistenttræneren, red.), og de overvejede at bruge mig som falsk 9'er. Han ville bruge Samuel Eto'o og Thierry Henry på kanterne, og jeg skulle spille som falsk angriber. Jeg skulle ikke blive stående der, men i stedet bevæge mig tilbage og hjælpe den centrale midtbane. Idéen var at lokke Real Madrids midterforsvarere ud af position, så vores fløje kunne udnytte pladsen bag dem. 

- Faktisk scorede Henry et af sine mål på den måde. Det var en overraskelse for både os og dem. Jeg kan huske, at vi havde stor boldbesiddelse, og at vi hele tiden var en mand i overtal på midten. Jeg havde aldrig spillet som central angriber før, men jeg kendte positionen, fordi den gik ud på, at jeg med et udgangspunkt langt tilbage på banen skulle bevæge mig fremad, uden at være en statisk 9'er. 

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...