• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle Oliver Okstrøm

Milan lavede underskud på over én milliard sidste sæson

Foto: Getty Images

Milan, der er udelukket fra europæisk fodbold i denne sæson, ramte helt ved siden af skiven i sidste sæson, når det kommer til økonomien.

Af okstroem

Tingene kører ikke helt for AC Milan, og det har det efterhånden ikke gjort i en række sæsoner. Nu er regnskabet for 2018/19 kommet ud, og det regner et meget dystert billede af klubben med et blodrødt resultat på bundlinjen, der lyder på godt 1,1 milliarder i underskud.

Det skriver den italienske avis La Repubblica, og det forventes, at regnskabet bliver godkendt af topledelsen senere på måneden.

Resultatet er det dårligste, klubben nogensinde har leveret, og det viser sig desuden, at klubben har tabt 6,1 procent af indtægterne i forhold til sidste år, mens man har løftet udgifterne i klibben med 5,1 procent, som altså har været medvirkende til, at man i denne sæson har fået et regnskab, som endte med at være 145 millioner dårligere end sidste år.

Samlet set er indlægter fra både spillersalg, sponsorer og billetsalg, men de kan dog se, at pengene fra tv-rettighederne er steget.

På sponsorsiden bliver det fremhævet, at Milan missede at lave en aftale med Telecom, som kunne have givet dem 50 millioner kroner.

Når det kommer til udgifterne, har det betydet meget, at man brugte en del på spillere, som man kun fik ind på lejeaftaler. Det drejer sig om Gonzalo Higuain til 80 millioner kroner og Tiemoue Bakayoko på omkring 25 millioner kroner.

Det kører desuden heller ikke på banen for Milan, som allerede har skiftet træner i denne sæson.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...