• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle gram

Miraklernes tid er ikke forbi: - Moyes har gang i noget historisk

Foto: Getty Images

Efter sidste sæsons 16. plads i Premier League ligger West Ham i øjeblikket til at kvalificere sig til Champions League. Og det fortjener David Moyes at blive hyldet for, lyder det nu.

Af gram

David Moyes' omdømme led lidt af et knæk, da skotten i 2014 blev fyret i sin første sæson som Manchester United-cheftræner. 

Her knap syv år senere må det dog siges, at Moyes har formået at skabe respekt om sit navn igen. Stik imod alle forventninger ligger skottens West Ham-mandskab således på fjerdepladsen i Premier League-tabellen.

West Ham har således hentet flere point end hold som Chelsea, Liverpool, Tottenham, Everton og Arsenal. Og David Moyes har altså præsteret bedre end stjernetrænere som Jürgen Klopp, José Mourinho, Thomas Tuchel og Carlo Ancelotti. Og den 57-årige David Moyes fortjener i den grad at blive hyldet for den forbløffende bedrift, lyder det fra The Sun-klummeskribenten Dave Kidd.

- Nogle gange kan et lockdown virkelig vise sig som en velsignelse i forklædning, lyder det således fra Kidd.

Har handlet klogt
Kidd peger på, at West Hams nye stadion, der er blevet kritiseret for at mangle atmosfære og stemning, ikke længere er et problem, idet ingen hold i Premier League har deres fans på stadion i denne sæson. Kidd peger samtidig på, at West Ham har ageret klogt ved at hente folk som Tomas Soucek, Vladimir Coufal, Jarrod Bowen og Said Benrahma. 

- Og Jesse Lingard, der blev ignoreret af de øvrige klubber i den bedste række, men var en fast bestanddel af det engelske landshold, der nåede VM-semifinalen, stortrives i klubben, lyder det fra Dave Kidd.

- Declan Rice vokser som spiller og kaptajn. Hans fantastiske blokering sent i Tottenham-kampen hjalp West Ham til sejr. Og Michail Antonio, der fire dage før Moyes' ansættelse bragede sin bil ind i en mur, mens han var forklædt som snemand, har været fremragende i angrebet.

En historisk bedrift
West Ham endte på 16. pladsen i Premier League i sidste sæson, hvor David Moyes blev hentet tilbage halvvejs igennem sæsonen. Og skotten fortjener derfor kæmpe ros for West Hams aktuelle fjerdeplads, lyder det fra Kidd.

- Moyes har gang i noget ganske historisk ved at føre klubben til Champions League-pladserne. De er den bedst placerede London-klub i tabellen. Han er for stor en fodboldelsker til ikke at ønske fansene tilbage. Eller for stor en diplomat til at sige det højt. Men West Ham har draget stor fordel af lidt ro... noget, vi aldrig kommer til at opleve igen, når barerne åbner igen.

West Ham har i øjeblikket 45 point, mens Chelsea, der ligger på femtepladsen, har 43 point. Liverpool har 40 point. Alle tre hold har 13 kampe tilbage i denne sæson.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...