• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle gram

Eriksen-hyldest: - Nu er han en frygtløs ridder

Foto: Getty Images

Der er kun én spiller i Europas topligaer, der er en større trussel fra distancen end Christian Eriksen. Efter søndagens forrygende scoring mod Napoli får den danske landsholdsstjerne nu stor ros af avisen La Gazzetta dello Sport.

Af gram

Christian Eriksen har i de seneste tre måneder startet inde i ni Serie A-kampe, og søndag kronede den 29-årige dansker så sin genfødsel med en formidabel fuldtræffer i 1-1-kampen mod Napoli. 

Og efter søndagens scoring har den italienske avis La Gazzetta dello Sport så valgt at sammenligne Christian Eriksen med den berømte Shakespeare-karakter Hamlet. 

- En ny prins fra Danmark, som i løbet af de seneste tre måneder har vendt sin skæbne på hovedet. Først var han en Hamlet, skræmt og søgende efter sig selv. Nu er han en frygtløs ridder, lyder det således fra Milano-avisen.

Den bedste af de dødelige
La Gazzetta dello Sport hæfter sig således ved, at Christian Eriksen nu kun er overgået af Lionel Messi, når det kommer til scoringer udenfor feltet i Europas fem store ligaer siden sommeren 2013. 

- Med det venstrebensskud har den tidligere Tottenham-stjerne blot bekræftet, hvad hans spidskompetence er: Evnen til at sparke til bolden. Det er intet tilfælde, at Christian Eriksen har scoret 24 mål udenfor feltet i Europas fem største ligaer, siden debuten for Tottenham i 2013. 

- Han er den bedste af de dødelige, for i den samme periode er det kun Messi, der har scoret flere (59). Men der er aldrig rigtig nogen, der har betvivlet hans talent i Inter, selv ikke, da det hele så allermest sort ud. Skepsissen havde i hvert fald aldrig noget med hans sparketeknik at gøre. Den havde mere med personligheden og tilpasningen til den taktiske spillestil at gøre. Og efter et stykke tid er denne tvivl nu fuldstændigt forduftet. 

- I sidste ende har holdets vækst, resultater og selvtillid været direkte forbundet med brugen af danskeren på midten af banen. Det var et gensidigt kompromis, der kom begge parter (Eriksen og Conte, red.) til gode. Eriksen tog et skridt i Contes retning ved at lære italiensk, droppe sin generthed og tage spillestilen fuldstændigt til sig. Og Conte har opgivet lidt af sin principfasthed ved at åbne dørene for danskeren. Nu er de begge på samme side, på vej mod mesterskabet. 

Inter spiller igen allerede onsdag, hvor der venter en udekamp mod Spezia. 

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...