• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle Lars Gram-Hanssen

Optakt: Real Madrid - Barcelona

Det er sidste chance for madrilenerne, hvis de vil holde drømmen om et mesterskab i live. Hjemmeholdet har dog statistikken imod sig, forud for lørdagens brag på Bernabéu.

Af gram

Kampfakta:
Tidspunkt: Lørdag klokken 20.45
Spillested: Santiago Bernabéu
Dommer: Undiano Mallenco
På TV: Kan streames på Strive Sport.

Holdnyt:
Real Madrid

Santiago Solaris tropper burde have bragt sig foran med et par mål allerede i første halvleg af onsdagens pokalsemifinale mod Barcelona, men en blanding af godt målmandsspil af Marc-André ter Stegen og generel uskarphed foran mål betød, at madrilenerne måtte gå til pause uden scoringer, til trods for et markant spilovertag.

Læs også: Top 10: De største øjeblikke i El Clásico nogensinde

I anden halvleg faldt korthuset sammen, og dermed mistede Real Madrid en oplagt mulighed for at hente et trofæ i en sæson, hvor mesterskabsdrømmen ser ud til at være mere eller mindre begravet. Selv med en sejr lørdag vil Madrid have seks point op til Barcelona, og derudover er der også Atlético Madrid at skulle forholde sig til. 

I Champions League ser madrilenerne ud til at have kurs mod kvartfinalerne efter deres 2-1-sejr over Ajax i Amsterdam. Det er dog svært at se det nuværende Real Madrid-hold gå hele vejen i denne sæson. Holdet må tilmed undvære anfører Sergio Ramos i de næste to kampe, efter at UEFA har tildelt forsvarsspilleren en karantæne for at have trukket et gult kort med vilje.

Santiago Solari har på det seneste valgt at bænke profiler som Marcelo og Gareth Bale, og det er usandsynligt at de to profiler finder vej tilbage til startopstillingen lørdag. 

Barcelona
Katalanerne spillede rimelig dårligt i første halvleg af onsdagens kamp, men efter pausen var Barcelona skarpe, når de fik chancen. Med 3-0-sejren og en plads i pokalfinalen må Valverdes tropper have tanket en del selvtillid forud for lørdagens ligakamp, hvor de igen besøger Bernabéu.

Barcelona har syv point ned til Atlético Madrid og ni point ned til Real Madrid, så et nederlag i weekenden vil give de to Madrid-klubber færten af, at de stadig har en chance. Det er dog svært at se Barcelona tabe på Bernabéu, hvor de har scoret 13 mål i deres seneste fem besøg.

The Treble er stadig en realistisk mulighed for Barcelona, der møder Daniel Wass' Valencia i pokalfinalen. I Champions League spillede spanierne 0-0 ude mod Lyon, og det vil være noget af en overraskelse, hvis Messi og kompagni ikke klarer sig videre til kvartfinalerne.

Argentineren har som så ofte før været afgørende for Barcelonas gode resultater i denne sæson. Messi lavede hattrick i sidste weekends 4-2-sejr over Sevilla, og har scoret 33 mål i 32 kampe i denne sæson. 

Karantæner:
Real Madrid: Ingen.
Barcelona: Ingen.

Bud på startopstillinger:
Real Madrid (4-3-3):
Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Reguilon - Casemiro, Kroos, Modric - Vazquez, Benzema, Vinicius

Barcelona (4-3-3): Ter Stegen - Semedo, Lenglet, Piqué, Alba - Rakitic, Busquets, Roberto - Messi, Suárez, Dembélé

Profilen:
18-årige Vinicius har tilkæmpet sig en fast plads i Real Madrids startopstilling efter årsskiftet, og brasilianeren leverede lovende takter i onsdagens pokalsemifinale mod Barcelona. Vinicius' præstation blev dog skæmmet af et par grimme afbrændere. Generelt har kantspilleren ikke været skarp i afslutningerne. Såledet er det kun blevet til tre mål på 75 afslutninger i denne sæson.

Vidste du, at...:
Barcelona har vundet fire af de seneste fem gange, de har besøgt Bernabéu. I november 2015 hentede katalanerne en 4-0-sejr, mens man i 2017 vandt med 3-2 og 3-0. Og med 3-0-sejren i onsdags har Barcelona altså scoret 13 mål tilsammen i deres seneste fem besøg.

Dom:
Real Madrid vil være sultne efter revanche i lørdagens kamp, hvor alt andet end sejr må betyde et farvel til det spinkle mesterskabshåb. Spillemæssigt leverede madrilenerne en god indsats i onsdagens nederlag, men 3-0-resultatet kan ikke have været godt for Madrid-spillernes selvtillid. Samtidig vil Barcelona formentlig være ganske godt tilfredse med et enkelt point. Buddet herfra lyder således på 1-1.

Tidligere indbyrdes opgør, form og tabel:

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...