• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle tipsbladet.dk

Overblik: Her er de 10 største stjerner ved OL

Foto: Getty Images

De fleste store stjerner er blevet hjemme, men der er bestemt nogle store kanoner at glæde sig til ved fodboldturneringen ved OL. Her er de 10 største stjerner, der deltager i legene.

Af tipsbladet.dk

OL står for døren, og der er naturligvis også fodbold på programmet ved legene i Tokyo.

De olympiske lege er ikke en del af FIFA's kalender, og derfor er klubberne i deres gode ret til at nægte spillerne at rejse med landsholdet. Det er der rigtig mange, der har gjort, da OL mange steder kulminerer ved vigtige klubkampe.

Heldigvis er det ikke alle, der er blevet bremset af deres arbejdsgiver, og der er faktisk en række store stjerner med i fodboldturneringen ved OL.

Vi remser her de 10 største.

Pedri
Spanien
FC Barcelona

Pedri er lige hjemvendt fra EM-slutrunden, hvor han gjorde det forrygende for Spanien. Nu skal han genfinde takterne i Tokyo, hvor han er et godt bud på den største stjerne på Spaniens landshold.

Max Kruse
Tyskland
Union Berlin

Den 33-årige Union Berlin-angriber scorede 11 mål i 22 Bundesliga-kampe i sidste sæson, og Max Kruse bidrog dermed gevaldigt til klubbens første europæiske kvalifikation i 20 år. Kan han også bidrage til tysk OL-succes?

André-Pierre Gignac
Frankrig
Tigres

Indrømmet, det er efterhånden nogle år siden, at André-Pierre Gignac var en stjerne, men det skal blive spændende at se ham igen. 35-årrige Gignac har de seneste seks år levet et fodboldliv uden for rampelyset i Mexico, men han er naturligvis husket for mange ting - blandt andet topscorertitlen i Ligue 1 i 2009. 

Dani Olmo
Spanien
RB Leipzig

Pedri er slet ikke den eneste på et meget stærkt spansk OL-landshold, som lige er vendt hjem fra EM. Det samme er Dani Olmo, der for bare to uger siden spillede 120 minutter i semifinalen mod Italien. Han springer ferien over for at deltage ved legene i Tokyo.

Dani Alves
Brasilien
Säo Paulo

Dani Alves er det legendariske islæt ved OL. Den tidligere Barcelona-stjerne har blandt andet vundet tre Champions League-trofæer, seks spanske mesterskaber, to UEFA Cup-titler, to franske mesterskaber, et italiensk mesterskab og to Copa America-titler. Nu er højrebacken blevet 38, men han er stadig aktiv og anfører på Brasiliens OL-landshold.

Franck Kessié
Elfenbenskysten
AC Milan

Det er nok ikke helt skævt at påstå, at Franck Kessiés transferværdi er højere end alle hans ivorianske holdkammerater tilsammen. AC Milan forlanger angiveligt 380 millioner kroner for midtbanemanden, der spiller hver eneste kamp for storklubben. 

Guillermo Ochoa
Mexico
America

Et festligt indslag ved OL bliver Mexicos 36-årige målmand Guillermo Ochoa, der har spillet over 100 A-landskampe og deltaget ved hele fire VM-slutrunder. Han var såmænd også en del af den mexicnaske OL-trup for 17 år siden. 

Richarlison
Brasilien
Everton

Premier League-klubben Everton har givet 24-årige Richarlison grønt lys til at tage til Tokyo, og han klæder naturligvis det brasilianske landshold og turneringen generelt. Offensivspilleren har spillet 27 A-landskampe og scoret 10 mål for Brasilien, og det er kun et par uger siden, at han var med til at tabe Copa America-finalen til Argentina. 

Dani Ceballos
Spanien
Real Madrid

Dani Ceballos var i 2019 ved til at vinde U21-EM med Spanien, og han blev kåret som den bedste spiller ved slutrunden. Han er ejet af Real Madrid, men har de seneste to sæsoner været udlejet til Arsenal. Endnu en brik på det meget stærke landshold fra Spanien.

Takefusa Kubo
Japan
Real Madrid

Der kan ikke være to meninger om, hvem der en den største stjerne hos værtsnationen. Takefusa Kubo er ejet af Real Madrid, men han har endnu ikke optrådt for kongeklubben. Han har i stedet været udlejet til Mallorca, Villarreal og Getafe, og det er blevet til 77 kampe i La Liga. 

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...