• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle gram

På denne dato kan Eriksen blive italiensk mester

Foto: Getty Images

Inter skal blot hente 16 ud af 27 point i sæsonens ni resterende kampe for at sikre sig Serie A-trofæet.

Af gram

Meget skal gå galt for Inter, hvis Antonio Contes tropper ikke ender som italiensk mester i denne sæson.

Onsdag blev forspringet til Milan således øget til 11 point, da Christian Eriksen og kompagni vandt 2-1 over Sassuolo. Det var Inters tiende sejr i træk i Serie A, og Milano-klubben begynder nu for alvor at kunne dufte guldet. 

Mangler 16 point
Den italienske avis La Gazzetta dello Sport har taget et kig på kampprogrammet for at blive klogere på, hvornår Inter potentielt kan sikre sig mesterskabet. Der er ni spillerunder tilbage, og Milan, der indtager andenpladsen, kan derfor maksimalt nå op på 87 point i denne sæson. 

Inter har i øjeblikket 71 point, og Contes mandskab mangler således 'blot' 16 point, før guldet er sikret, idet Inter er bedre end Milan i de to holds indbyrdes opgør. Milan vandt godt nok sæsonens første derby med 2-1, men Inter vandt derbyet i februar med 3-0. 

Inters næste fem kampe er mod Cagliari, Napoli, Spezia, Verona og Crotone, og dermed kan mesterskabet altså tidligst sikres i hjemmekampen mod Sampdoria den 9. maj, hvis Inters konkurrenter (Milan, Juventus og Atalanta) vel at mærke vinder alle deres kampe i den samme periode. 

Milan har dog en vanskelig udekamp mod Lazio den 26. april, og dermed kan Inter i teorien godt vinde mesterskabet i udekampen mod Crotone den 1. maj. Mesterskabet kan selvsagt også komme i hus tidligere, hvis Inters konkurrenter taber flere kampe i den kommende måned. 

I første omgang skal Christian Eriksen og kompagni dog koncentrere sig om at hente tre point i søndagens hjemmekamp mod Cagliari. 

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...