Video : Tipsbladet
Generelle

Panik i Inter: Er Eriksens klub på vej mod konkurs?

Inters fans frygter, at Milano-klubben er på vej mod afgrunden, ligesom Barcelona. Årsagen er, at Inters kinesiske ejer er i store problemer. Goal har analyseret situationen i Christian Eriksens klub, hvor Antonio Conte ikke er glad.

- Det er en underlig situation. Det er meningsløst at forsøge at skjule det. Vi havde et projekt, men det sluttede i august.

Ordene er Antonio Contes. Efter Coppa Italia-exittet mod Juventus den 2. februar ønskede Inter-cheftræneren ikke længere at skjule sin frustration over Milano-klubbens ejere og deres manglende vilje til at investere yderligere i Inters spillertrup. Goal har analyseret den besynderlige situation, der netop nu udspiller sig i Christian Eriksens klub, hvor fansene frygter, at Inter er på vej i samme katastrofale retning som Barcelona. 

Suning overvejer mulighederne
Goal peger på, at Conte havde en pointe, da han langede ud efter Inters ejere, den kinesiske koncern Suning. Siden august har Inter således ikke brugt en øre på nye spillere. Med til historien hører det selvfølgelig, at Suning indtil 2020/21-sæsonen havde givet Conte stort set alle de spillere, som stjernetræneren havde peget på. 

- Det er dog klart, at den Kina-baserede virksomhed ikke længere er villig til - eller i stand til - at investere i Contes spillertrup, skriver Goal-redaktøren Mark Doyle. 

Doyle peger på, at avisen Corriere dello Sport i januar reporterede, at Suning var klar til at sælge Inter. Milano-klubbens CEO, Giuseppe Marotta, bekræftede et par uger senere, at Suning 'overvejer mulighederne'.

Et politisk problem
Marotta forsikrede, at der ikke var grund til bekymring, men ifølge Mark Doyle har rygterne medført panik blandt Inters fans. Doyle har talt med journalisten Marco Bellinazzo fra mediet Il Sole 24 ORE, der dækker finansverdenen. Og Belinazzo slår fast, at der ikke er risiko for, at Inter kan gå konkurs. 

- Suning har investeret 600 millioner euro (4,4 milliarder kroner, red.) i Inter siden overtagelsen for fem år siden, men befinder sig nu desværre i midten af en pandemi, ligesom mange andre virksomheder. En pandemi, der har forårsaget en international økonomisk krise i fodboldverdenen. Og fordi, at de tabte omtrent 100 millioner euro (745 millioner kroner, red.) i 2020, har Inter nu et problem med likviditeten, ligesom mange andre europæiske klubber, inklusive Barcelona i Spanien, lyder det fra Belinazzo.

- Oveni pandemien har Suning dog også et politisk problem. I august satte den kinesiske regering en begrænsning for udenlandske investeringer i ikke-strategiske sektorer, herunder fodbold, hvilket selvsagt står i kontrast til det, som regeringen meldte ud for to år siden. 

Ifølge Bellinazzo har disse problemer medført, at Suning nu leder nogen, der kan låne dem penge, idet virksomheden har brug for mellem 1,1 og 1,5 milliarder kroner inden den 30. juni, for at leve op til deres finansielle forpligtelser. Bellinazzo understreger dog, at situationen ikke er decideret katastrofal, idet Suning er en finansiel gigant, der tjener over 500 milliarder kroner om året. 

- Det er samtidig værd at understrege, at Suning leder efter en investor, ikke en køber, skriver Doyle.

Ingen større indkøb i vente
Ifølge Marco Bellinazzo sælger Suning næppe Inter, medmindre virksomheden modtager et stort tilbud. Antonio Conte skal dog ikke forvente spillerindkøb.

- De store investeringer, som Suning har foretaget i Inter på det seneste, vil utvivlsomt blive lagt på hylden i minimum en sæson, indtil man kan begynde at se lyset for enden af pandemiens tunnel. 

Og dermed er det formentligt næppe sidste gang, at vi kommer til at høre Antonio Conte beklage sig over Suning.