• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle gram

Rangeret: De bedste europæiske spillere i historien

Foto: Getty Images

Cristiano Ronaldo må nøjes med en tredjeplads på Aftenpostens rangering af de 50 største europæiske spillere nogensinde.

Af gram

I anledningen af EM har den norske avis Aftenposten rangeret de 50 bedste europæiske spillere i historien, og avisen har fundet plads til tre danskere på listen. 

Michael Laudrup indtager således 18. pladsen, mens Allan Simonsen er at finde på 36. pladsen. Preben Elkjær har fået 50. pladsen. 

- En af de helt store i den europæiske fodboldhistorie, men han var på kant med landstræneren og spillede derfor ikke, da Danmark vandt EM i 1992. Michael Laudrup fik sit gennembrud, da Danmark spillede EM-semifinale i 1984. Teknikeren har vundet mesterskaber med Juventus, Barcelona og Real Madrid, lyder Aftenpostens beskrivelse af Michael Laudrup. 

Ronaldo på tredjepladsen
På listen finder man blot fire spillere, der også skal deltage i den kommende EM-slutrunde. Der er tale om Luka Modric (nummer 47), Robert Lewandowski (nummer 40), Manuel Neuer (nummer 32) og Cristiano Ronaldo (nummer tre).

Zlatan Ibrahimovic (nummer 19) og Sergio Ramos (nummer 16) optræder også, men de to herrer er altså ikke udtaget til EM.

Zidane på andenpladsen
Michael Laudrup kunne altså ikke snige sig med i top ti, men det er selvsagt også kæmpe legender, man finder på de øverste pladser. Xavi Hernandez og Andres Iniesta ligger henholdsvis nummer syv og seks, mens Michel Platini indtager femtepladsen.

Franz Beckenbauer ligger nummer fire, mens Cristiano Ronaldo altså må nøjes med tredjepladsen. Zinedine Zidane er nummer to, og på førstepladsen har Aftenposten valgt at placere det hollandske ikon, Johan Cruyff. 

- Var sin generations bedste spiller i halvfjerdserne. Cruyff så skjulte rum, som hans holdkammerater kunne bevæge sig ind i. Cruyff bestemte, hvornår et angreb skulle indledes, og hvornår det var for risikabelt at indlede et angreb. Ingen kunne holde på bolden som 'Europas Pélé'. Vandt Ballon d'Or og Europa Cup'en tre gange. Førte Holland til VM-finalen i 1974. En kunstner og en fodboldtænker, der udviklede sin egen stil. Han opfandt Cruyff-finten, og var symbolet på totalfodbold. Cruyff ændrede fodbold forevigt, lyder Aftenpostens beskrivelse af Cruyff.

De ti største europæiske spillere nogensinde

10. Gerd Müller, Vesttyskland
9. Marco van Basten, Holland
8. Bobby Charlton, England
7. Xavi Hernandez, Spanien
6. Andres Iniesta, Spanien
5. Michel Platini, Frankrig
4. Franz Beckenbauer, Vesttyskland
3. Cristiano Ronaldo, Portugal
2. Zinedine Zidane, Frankrig
1. Johan Cruyff, Holland

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...