• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle gram

De fem bedste bud på EM-slutrundens topscorer

Foto: Getty Images

En række af planetens målfarligste spillere kommer til at optræde under EM - men hvem ender som turneringens topscorer? Vi har her rangeret de fem største favoritter.

Af gram

Zlatan Ibrahimovic når ikke at blive klar, men sommerens EM-slutrunde kommer stadig til at byde på nogle af planetens mest profilerede målscorere. 

Bombere som Robert Lewandowski, Cristiano Ronaldo, Kylian Mbappé, Harry Kane, Romelu Lukaku, Karim Benzema, Memphis Depay og Ciro Immobile er således alle udtaget, og dermed bliver der utvivlsomt hård kamp om prisen som EM-topscorer. 

Men hvem har de bedste chancer for at blive topscorer til EM? Vi rangerer her de fem bedste bud.

5. KARIM BENZEMA (FRANKRIG)
Real Madrid-stjernen er en lidt ubekendt faktor forud for EM, idet han har været udelukket fra det franske landshold siden 2015. Didier Deschamps har endelig tilgivet Benzema, men er det ensbetydende med, at Real Madrid-angriberen starter inde for Frankrig? 

Det vil umiddelbart give rigtig god mening at lade Benzema starte inde, for franskmanden har scoret 30 mål for Real Madrid i denne sæson. Samtidig er Frankrig favorit til at vinde EM, og derfor må Benzema også nævnes som et oplagt bud på en EM-topscorer.

4. CRISTIANO RONALDO (PORTUGAL)
Den 36-årige superstjerne har scoret 103 mål i landsholdstrøjen, mens det i denne sæson blev til 36 fuldtræffere for Juventus.

Cristiano Ronaldo er stadig en af Europas målfarligste spillere, og Juventus-stjernen spiller på et stjernespækket portugisisk hold, hvor folk som Bruno Fernandes og Bernardo Silva kan sætte ham i scene.

3. KYLIAN MBAPPÉ (FRANKRIG)
Den 22-årige franskmand scorede 42 mål i 47 kampe for Paris Saint-Germain i den forgangne sæson, og sænkede blandt andet Barcelona og Bayern München i Champions League. 

Frankrig er endt i en relativt svær gruppe, med Portugal, Tyskland og Ungarn, hvilket umiddelbart gør chancerne for at blive EM-topscorer lidt mindre for Mbappé. På grund af kvaliteten af de spillere, som Mbappé har omkring sig, må den unge superstjerne dog stadig betegnes som en af favoritterne til at blive slutrundens målkonge.

2. ROMELU LUKAKU (BELGIEN)
Lukaku nettede 30 gange for Inter i den forgangne sæson, og Christian Eriksens klubkammerat har samtidig en fortrinlig statistik på landsholdet, hvor han har scoret 59 mål i 91 kampe. 

Belgien møder Finland, Rusland og Danmark i gruppespillet, og det vil være mærkeligt, hvis ikke Lukaku får nettet en del gange allerede i gruppespillet. Belgien anses samtidig som et hold, der kan gå hele vejen, og på den baggrund må Romelu Lukaku siges at være et oplagt på slutrundens topscorer.

1. HARRY KANE (ENGLAND)
Kane endte som VM-topscorer for tre år siden, og den engelske landsholdskaptajn må også siges at være favorit til at blive topscorer til EM, hvor England er i gruppe med Skotland, Tjekkiet og Kroatien. 

33 mål leverede Harry Kane for Tottenham i den forgangne sæson, og også på landsholdet har den engelske stjerne en glimrende statistik. Kane har således nettet 34 gange i 53 landskampe. 

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...