• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle gram

Rangeret: De 20 bedste trænere i verden

Foto: Getty Images

Fodboldmagasinet FourFourTwo har rangeret planetens største taktiske genier, hvor José Mourinho må tage til takke med en 19. plads.

Af gram

I moderne fodbold er der ikke meget jobsikkerhed i at være cheftræner, og selv de største navne har oplevet at gå fra heltestatus til en skurkerolle på få måneder.

Alligevel er der dog selvfølgelig trænere, der bare imponerer mere end andre, og fodboldmagasinet FourFourTwo har for nyligt rangeret de 50 trænere, der har imponeret mest i løbet af det seneste års tid. 

Der er altså ikke tale om en liste over historiens største trænerlegender, men i stedet en rangering af hvilke trænernavne, der har overbevist mest i det seneste år.

Verdens 20 bedste trænere - ifølge FourFourTwo

20. Erik ten Hag (Ajax)
19. José Mourinho (Roma)
18. Julen Lopetegui (Sevilla)
17. Stefano Pioli (Milan)
16. Ralph Hasenhüttl (Southampton)
15. Steven Gerrard (Rangers)
14. Carlo Ancelotti (Real Madrid) 
13. Ole Gunnar Solskjær (Manchester United)
12. Marco Rose (Dortmund)
11. Marcelo Bielsa (Leeds)
10. Brendan Rodgers (Leicester)
9. Gian Piero Gasperini (Atalanta)
8. Mauricio Pochettino (Paris Saint-Germain)
7. Thomas Tuchel (Chelsea)
6. Hans-Dieter Flick (Tyskland)

5: Julian Nagelsmann (Bayern München)
Den blot 33-årige tysker har forladt RB Leipzig og står nu i spidsen for en af planetens største klubber. Ifølge FourFourTwo er det dog forkert at omtale Nagelsmann som en fremtidig stjernetræner.

- Han er nutiden. Han er allerede et fænomen. Og denne sommer er han rykket til Bayern München. Lad os se, hvordan han klarer sig i en superklub, lyder det således fra FourFourTwo.

4: Jürgen Klopp (Liverpool)
Den forgangne sæson var ikke den sjoveste for den 54-årige tysker, der dog formåede at kvalificere Liverpool til Champions League efter en ulykkesramt sæson.

- Den altid grinende tysker opfandt det måske mest effektive system, som vi nogensinde har set i Premier League, med en flad midtbane, offensive backer og den berømte falske nier, lyder det fra FourFourTwo.

3: Diego Simeone (Atlético Madrid)
Argentineren har flere gange været væk fra Atlético Madrid, men efter snart 10 år i spidsen for madrilenerne har Simeone slået sit navn fast som en af verdens bedste trænere. 

- Den eneste mand, der er i stand til at nedlægge både Real Madrid og Barcelona, uden at have de to klubbers ressourcer, lyder det fra FourFourTwo.

2: Antonio Conte (klubløs, senest Inter)
Christian Eriksens nu tidligere chef satte en stopper for Juventus' ni år lange dominans i Serie A, da han førte Inter til det italienske mesterskab i sidste sæson. Derefter sagde han op.

- Træneren fra Lecce virker til at sætte en ære i hente andre klubbers vragede spillere, om det så er wingbacks, der er oppe i trediverne eller kreative talenter, der så ud til at være udbrændte. Der er en tydelig identitet til stede: Alle kender reglerne. Conte er dog ikke blot en træner, der simplificerer alt for sine spillere. Han er også i stand til at levere taktiske genistreger, hvor han overlister modstanderholdets træner, lyder det fra FourFourTwo.

- Han elsker stadig at gå specifikt efter at udnytte modstanderens svagheder og spille rundt om modstanderen, i stedet for igennem dem. Inter-holdet var måske det bedste Conte-hold, vi har set. 

1: Pep Guardiola (Manchester City)
Manchester City tabte ganske vist Champions League-finalen til Chelsea, men spanieren formåede at sikre den engelske klub endnu et suverænt mesterskab.

- Han er stadig nummer ét. Han er stadig innovativ. Han finder stadig nye måder at bringe andre toptrænere i knæ. Han kan stadig kvæle de bedste hold i verden og lade dem jagte skygger, lyder det fra FourFourTwo.

OBS: Rangeringen blev udarbejdet før EM 2021.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.