• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle gram

Real Madrid-stjernes Japan-plan møder modstand: En dårlig idé

Foto: Getty Images

Sergio Ramos' medaljesamling er meget imponerende, men den spanske landsholdskaptajn mangler stadig en OL-medalje. Og den vil han gerne have til næste sommer. Real Madrid-anføreren får dog næppe sin vilje. Det spanske fodboldforbund synes således ikke om idéen.

Af gram

Sergio Ramos har vundet det meste i karrieren, men den spanske kaptajn mangler stadig en olympisk triumf.

Den 33-årige Real Madrid-stjerne er både tidligere verdens- og europamester, og i klubregi har han vundet både Champions League-titler og nationale mesterskaber. Men en OL-guldmedalje er altså ikke at finde i medaljesamlingen.

Læs også: Sergio Ramos udsat for kritik: Ligner en svensk turist

En potentielt lang sommer
Og det vil Sergio Ramos nu gerne gøre noget ved. Ifølge den spanske avis El Mundo beretter kilder tæt på Ramos således, at forsvarsspilleren er meget opsat på at komme med til OL i Tokyo næste år. 

Det kan dermed potentielt udvikle sig til en lang sommer for Ramos. EM-finalen på Wembley spilles således den 12. juli, mens OL indledes 10 dage efter.

Kamp om pladserne
Ifølge den spanske avis Marca synes det spanske fodboldforbund dog ikke godt om Sergio Ramos' idé.

Forbundet foretrækker således, at U21-landsholdet, der vandt EM i sommer, også bliver det mandskab, der skal repræsentere de spanske farver i Tokyo. Ifølge reglerne kan hvert land blot medbringe tre spillere, der er født før den 1. januar 1997. På U21-landsholdet er der hele ni spillere, der er født før denne dato, hvilket altså betyder, at seks skal skæres fra.

Tre spillere står forrest i køen
Ifølge Marca er det Dani Ceballos, Fabian Ruiz og Pablo Fornals, der står forrest i køen af disse ni. Og hvis Sergio Ramos skal med til Tokyo vil det altså betyde, at en af disse tre skal skæres fra.

Barcelona-profilen Sergio Busquets prøvede i 2012 at komme med til OL i London, men den idé blev dengang skudt ned af fodboldforbundet og landstræner Vicente del Bosque.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...