• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle gram

Red Bull-boss: Ingen tilfældighed, at Klopp har hentet fem af mine spillere

Foto: Getty Images

Jürgen Klopp har nu hentet hele fem spillere til Liverpool, som i sin tid blev opdaget af den tidligere RB Leipzig-cheftræner Ralf Rangnick. Og det er absolut ingen tilfældighed, lyder det nu fra Rangnick, der dog ikke forventer et takkebrev fra Klopp.

Af gram

Roberto Firmino. Sadio Mané. Naby Keïta. Joel Matip. Og nu Takumi Minamino.

Jürgen Klopp har efterhånden hentet en del spillere, som Red Bull-bossen Ralf Rangnick i sin tid har opdaget. Og det er ikke tilfældigt, lyder det nu fra den tidligere RB Leipzig-cheftræner.

Læs også: Lav klausul: Liverpool henter Salzburg-japaner til januar

Forventer ingen tak
Torsdag kom det frem, at Liverpool med al sandsynlighed henter Red Bull Salzburg-profilen Takumi Minamino til januar. Og det overrasker absolut ikke den anerkendte Rangnick, der blandt andet har været rygtet til Manchester United, Chelsea, Bayern München og AC Milan i løbet af det seneste år. Rangnick mener således, at han har haft 'en stor indflydelse' på Klopps indkøbsstrategi.

- Klopp behøver ikke at takke mig. Det er helt sikkert ingen tilfældighed, at han har fire af mine tidligere spillere (Firmino, Mané, Matip og Keïta, red.), for det viser, at han rent faktisk leder efter de samme typer spillere, som jeg gør. Spillere, som har de samme kvaliteter og den samme mentalitet. Og jeg tror, at hvis man ser på alle topklubberne i Europa, så er han nok den træner, der har det højeste antal af vores tidligere spillere, lyder det ifølge Goal fra Rangnick.

Proaktiv stil
For tiden bruger Rangnick mest af sin energi på at styre Red Bulls klubber i New York og Sao Paolo, men han trækker også stadig i trådene i Leipzig. Den rutinerede træner ser mange ligheder mellem sin egen filosofi og Klopps.

- Stilen er meget lig Jürgens. Den er proaktiv. Det er højt pres og genpres. Når vi har bolden, så gider vi ikke spilde tiden med at aflevere til siden eller bagud. Vi prøver at komme fremover stepperne så hurtigt som muligt. Vi prøver at skabe chancer og score så mange mål som muligt. 

Roser Minamino
Ralf Rangnick var sportsdirektør i Salzburg, da klubben hentede Takumi Minamino i Cerezo Osaka i 2015.

- Man kunne se, at han var virkelig god på bolden. Meget dygtig teknisk og med en god mentalitet. Han er som mange andre japanske spillere; villig til at ofre sig for holdet og vinde bolden tilbage. 

Rangnick bekræfter i interviewet desuden, at et job i en engelsk topklub vil være interessant, men at han også er glad for sit nuværende job hos Red Bull.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...