• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle gram

Skal afløse Champions League: Sådan bliver formatet i ny europæisk superliga

Foto: Getty Images

Ifølge den spanske avis Diario AS kommer den kommende europæiske superliga til at bestå af 16 eller 18 hold.

Af gram

Josep Maria Bartomeu trådte tirsdag tilbage som klubpræsident for Barcelona, men den afgående præsident nåede på sit sidste pressemøde at smide lidt af en bombe.

Således udtalte Bartomeu, at den nu afgåede Barcelona-ledelse har accepteret at deltage i en ny europæisk superliga

Læs også: Barcelona accepterer at være med i en ny europæisk superliga

Skal kopiere format fra basketball-turnering
Planerne om en europæisk superliga bevæger sig således tættere på at blive virkelighed, og ifølge den spanske avis Diario AS bliver der tale om en liga bestående af 16 eller 18 hold fra England, Spanien, Tyskland, Italien og Frankrig. 

Planen er, at den europæiske superliga skal sparkes i gang i september 2022. Ifølge Diario AS er planen, at den europæiske superliga skal benytte det samme format, som bruges i den europæiske basketball-turnering EuroLeague. Dermed skal alle deltagende klubber således spille 30 eller 34 kampe, idet holdene skal møde hinanden både ude og hjemme. Til sidst mødes de to øverst placerede hold så i en finale. 

Den europæiske superliga kommer ikke til at erstatte de nationale ligaer, som kommer til at fortsætte. Til gengæld ser fremtiden meget uvis ud for Champions League, Europa League og de nationale pokalturneringer. 

Ifølge Diario AS skal den kommende europæiske superliga finansieres af den amerikanske bank JP Morgan. Blandt Europas storklubber er der lige nu et stort ønske om at finde måder at fremme økonomien, efter at coronapandemien har bragt mange klubber i knæ.

Du kan læse mere om den kommende europæiske superliga her. Sky Sports har således for nyligt reporteret, at de deltagende klubber vil være garanteret mod nedrykning i hele 20 år. 

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...