• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle gram

20 år gammel vanvidsaktion kan forpurre Uniteds Haaland-drømme

Foto: Getty Images

Erling Haaland har været rygtet til Manchester United, men Dortmund-angriberens far har en historik med de røde djævle, der meget vel kan sætte en stopper for et fremtidigt skifte til Old Trafford.

Af gram

Erling Haaland har scoret 27 mål i 27 kampe for Dortmund i denne sæson, og der spekuleres derfor intenst i, om den 20-årige nordmand skal videre fra den tyske klub til sommer. 

Manchester City og Manchester United fremstår umiddelbart som to af de bedre bud på angriberens næste destination, men ifølge talkSPORT kan de røde djævle muligvis 'takke' klubberens tidligere kaptajn for, at Erling Haaland ikke ønsker at trække i Manchester United-trøjen. 

Tilbage i 2001 leverede Roy Keane således en brutal stempling på Alf-Inge Haaland, Erling Haalands far, da Manchester United mødte Manchester City. Og selvom stemplingen altså fandt sted før YouTube blev skabt i 2005, så har klippet fundet et stort publikum på siden, hvor 11 millioner har set Manchester United-ikonets nedslagtning af Erling Haalands far.

Stempling kostede ikke karrieren
Videoens titel er 'Roy Keane ender Haalands karriere under Manchester-derbyet', hvilket dog ikke er helt sandt, som talkSPORT slår fast. Alf-Inge Haaland spillede således kampen færdig og spillede således også i Manchester Citys næste kamp. 

Alf-Inge Haaland blev efterfølgende opereret i knæet, inden han indstillede karrieren i 2003. En vigtig detalje er dog, at Alf-Inge Haaland blev opereret i venstre knæ, mens det altså var på sit højre knæ, at nordmanden blev stemplet af Roy Keane. 

Ireren havde hævn til gode, efter at Alf-Inge Haaland havde anklaget Keane for film under en tidligere kamp, hvor Manchester United-stjernen faktisk havde pådraget sig en alvorlig skade. 

- Jeg havde lyst til at få ham ned med nakken, så han kunne forstå situationen. Jeg havde lyst til at skade ham og stå over ham og sige: 'Take that, you cunt', lød det således efterfølgende fra Roy Keane. 

Pilen peger næppe mod Old Trafford
Og hvorfor er denne episode, der fandt sted for 20 år siden, så relevant for Erling Haalands fremtid? 

- Alf-Inge, der ikke blot spillede for Uniteds mest bitre rivaler, Leeds og Manchester City, men som også var involveret i hele den her sag med Keane, har en stor indflydelse på sin søns fremtid, lyder det således fra talkSPORT, der peger på, at Dortmund-stjernen blev født i Leeds.

- Kort sagt er der mange årsager til, hvorfor Erling og hans far ikke vil være interesseret i et skifte til Old Trafford denne sommer. Og der er masser af gode grunde til, at de i stedet vil ønske at tage til Manchester City, der angiveligt også er interesserede.

Tilbage i 2019 udtalte Alf-Inge Haaland til TV2, at 'de fleste spillere nok drømmer om at spille i Premier League før eller siden'. For nyligt reporterede det tyske medie Sport Bild så, at Erling Haaland angiveligt ikke ønsker at tage til Chelsea. Og dermed kan pilen altså meget vel pege i retning af Etihad Stadium for den eftertragtede nordmand. 

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...