• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle Lars Gram-Hanssen

Suárez: Gerrard satte en stopper for mit Arsenal-skifte

Barcelona-angriberen fortæller nu, at hans gamle holdkammerat i Liverpool frarådede ham at skifte til rivalerne.

Af gram

Liverpool hentede i januar 2011 Luis Suárez i Ajax, med henblik på at give uruguyaneren rollen som Fernando Torres' afløser. 

Suárez udviklede sig hurtigt til en kæmpe profil i Merseyside-klubben, men i sommeren 2013 var angriberen opsat på at skifte til Arsenal, fordi det ikke var lykkedes Liverpool at kvalificere sig til Champions League i den efterfølgende sæson.

Læs også: Suarez hilser Neymar velkommen i Barcelona

Bliv i én sæson mere
Arsenal bød angiveligt et lidt atypisk beløb, nemlig 40 millioner og ét pund, da Suárez' frikøbsklausul angiveligt var 40 millioner pund (350 millioner kroner). Liverpool var dog fast besluttet på at beholde angriberen, og nu afslører Suárez, at det var holdkammeraten Steven Gerrard, der overtalte ham til at droppe Arsenal-skiftet.

- Vi kvalificerede os til Europa League, men sæson sluttede dårligt. Jeg var ved at rykke til Arsenal, ved at tvinge et skifte igennem. Steven sagde til mig: 'Jeg lover dig, at hvis du bliver én sæson mere, så vil du bryde igennem og næste sommer kan du skifte til Bayern, Barcelona eller Real Madrid, eller hvor du nu vil hen. Men bliv i denne sæson, for det vil ikke blive bedre for dig i Arsenal. Det var den sidste samtale, jeg havde med Gerrard på daværende tidspunkt, og jeg fortalte min agent, at jeg havde besluttet mig for at blive, siger Suárez ifølge Otro.

- Hans ord overbeviste mig i det øjeblik. De kom fra en person, der holdt af mig, og ønskede det bedste for mig. En person, der kunne se, at jeg led under træningen, og kunne se, at jeg var trist. Det var ord fra en ægte kaptajn, og det havde en stor betydning for mig på det tidspunkt. Det hjalp mig meget.

Luis Suárez scorede 31 mål i sin sidste sæson i Liverpool, og skiftede i sommeren 2014 til Barcelona. Uruguyaneren var tilmed tæt på at vinde mesterskabet med Liverpool i sin sidste sæson i klubben, men Merseyside-holdet fik som bekendt gummiben til allersidst i sæsonen, og endte med at blive overhalet af Manchester City.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...